NEJLIKA

Idag har jag druckit te för första gången sen jag kom hit, eller i alla fall första gången hemma i huset. Jag dricker typ bara te när det är kallt och mörkt. Det spöregnade men var ju inte kallt alls, men det SÅG kallt ut. Och det var ju inte direkt lika varmt som när det är soligt så det var helt okej.
Idag har jag fått en liten flaska med nejlika i mitt rum, åååh det lukar glögg och JUUUL! Längtade lite efter svensk jul, den enda juliga lukten har typ varit pepparkakorna och risgrynsgröten. Ska aldrig mer lämna mitt rum.
.
.
"Kemiluktar"
.
Ferdinand
.
Klockan är på plats kajjan! Har blivit en riktig mästare på att göra klockor! Förövrigt ser min arm jättestor och konstig ut.

ONSDAG

Idag tog jag med barnen för att klättra på en liten klättervägg på esplanaden. Dom tyckte det var kul och det var som tur var inga sandflugor så jag var nöjd! Annars har vi mest lekt hemma och har ett litet projekt på gång, får se hur det går med det!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Haaahah minen. "Get me down!"
.

DAGENS HÄNDELSE

Idag hade jag tänkt att utnyttja min sista lediga dag med att ta min cykel in till stan och bara slappa lite. Det såg lite molnigt ut precis när jag skulle åka men jag tänkte att det kanske går över. Men nej, istället började det spöregna. Det var ju inte kallt eller nått sånt så det var inte så farligt i början men det blev bara värre och efter ett tag gjorde den ont av regnet, var typ som hagel.
Jag började bli lite rädd när det sen började åska och jag kände mig inte så säker på en cykel. Så jag satte mig under ett tak och väntade på att det skulle gå över vilket tog sin lilla tid. Det blixtrade och mullrade och flera gånger hann jag inte räkna långt mellan blixt och dunder. En gång hann jag bara räkna till ettusenett!
När åskan lagt sig lite vände jag om (hade hunnit cykla 6 km) och cyklade hem i ösregnet istället. Vreed ur vatten ur alla kläder, duschade och satte på ac:n. När man varit ute i regnet vill man typ bara in och sätta på sig massa kläder. Hade jag haft mjukisbyxor hade jag nog tagit på mig dom haha! Den här gången fick jag nöja mig med en kofta.
.
.
Lite bilder hemifrån:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

BOXING DAY

Den 26 december är det boxing day = en till röd dag med mer dricka och mat! Vi har haft lite gäster här på middag och drinkar, har varit trevligt! Vet egentligen inte vad man firar idag men många firar juldagen men nära familj och sen boxing day med vänner osv.
.
.
.
.
.
.
.
.

JULDAGEN

Några bilder från min juldag, vi åkte och åt lunch hos Carol och Robbie. Det här var ju den främsta dagen man "firar" men det kändes inte riktigt som vi firade jul, skulle lika gärna kunna varit någon annan högtid. Vi började med att äta lunch och efterrätt. Efter det kollade vi på en film och sen hoppade vi i poolen ett tag. Och jag drack min julmust som jag sparat på, har faktiskt lite kvar!
.
.
.
.
Vi åt bland annat räkor, dom flesta äter skaldjur och kall mat på jul. Vi hade på oss pappershattar som tydligen är vanligt att man har här. Jag med lillhuvvet hade lite svårt att hålla den på plats..
.
.
.
.
.
.
.
Vi åt Pavlola till efterrätt, gott!
.
Dom har skiitstor pool!
.
Fin utsikt!

JULAFTON

GOOOD JUUL! Har varit en könstig julafton, har inte hänt så himla mycket. På kvällen gick vi i alla fall ner till Christmas Carols och sjöng lite, annars har jag mest läst och gått runt och tänkt.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Nu har jag precis skypat med la familia, trevlarns. Dom jävlarna hemma satt och åt lussebullar, godis och kardemummatryfflar!
.
Jag och Elsa kollade på lite av Kalle Anka.
Nu är klockan ett och jag borde gå och lägga mig. Barnen kommer antagligen vakna helt hyper tidigt och inatt sov jag 4 timmar. Kommer ha en del att ta igen...

JULAFTONSMORGON

Jahapp, julafton. Gick upp till ett tomt hus och satte mig ute och åt min egengjorda risgrynsgröt, kändes lite konstigt. Men det gör faktiskt inte så mycket att det bara är jag och att vi inte kommer fira julafton så mycket, trodde det skulle vara jobbigare men nu är det helt okej! Så jag tar dagen som den kommer och ser vad som händer! Vi kommer fira jul i tre (!) dagar. Idag kommer vi ända minifira eftersom dom ändå är svenska och för att jag är här. Imorgon blir det riktigt firande (massa mat) och dagen efter det blir det ännu mer mat för att det är boxing day. Kan bli intressant!
.
.
.
.
Julafton 2010, -23°C
.
.
.
Julafton 2011, 28°C. Kommer antagligen bli några grader varmare senare idag också..

SAKNAD

Nu i juletider saknar jag Sverige lite extra. Det är inte alls som det ska vara på julen och inga traditioner är samma. Förra julafton hade jag aldrig kunnat tänka mig att jag skulle sitta här i Australien ett år efter! Även om det är en spännande upplevelse så föredrar jag ändå min familjs traditioner. Det är första julen vi inte är samlade hela familjen vilket är lite konstigt. Eftersom julen verkligen förknippas med att vara med sin familj känns det lite konstigt att jag ska fira den med en helt annan familj som jag bara har känt i 3 månader och med helt andra traditioner.
Jag visste att jag skulle sakna massa saker men det är mycket jag är glad att vara utan också! Jag försöker i alla fall att uppskatta allting här för även om det är dåligt här behöver det inte betyda att det är bättre hemma.
.
Några saker jag saknar:
Det jag saknar mest (förutom människor då) är fiiiil!
.
Åh ibland går jag verkligen och suktar efter godis!
.
Knäckebröd med messmör, åååh!
.
Alla mina smycken och kläder
.
Svea! =( Tycker lite synd om henne. Hon har ingen att gosa med längre, och jag kan inte gosa med henne!
.
Saknar skolan (och studenten!)
.
Solum
.
Solum
.
Härnösand är ändå lite fint

ANIMAL RESCUE

Idag har vi varit på Muddy's, det ligger på esplanaden och har typ fem miljoner olika lekplatser. Barnen blir aldrig uttråkade och jag får lite tid att läsa, dock måste man flytta på sig hela tiden för att det är för stort för att sitta på ett ställe och ha koll på dom samtidigt. På vägen tillbaka mot bilen gjorde vi en liten räddningsinsats! En tjej hade hittat en fågelunge som ramlat ur sitt bo så Sabrina ställde sig på hennes axlar, jag gav fågeln till Sabrina och hon la tillbaka den i boet. Hon var så stolt!
På tal om djur hade en krokodil tydligen blivit påkörd i en av rondellerna på motorvägen några kilometer från vårt hus...
.
.
.
.
Dom har kedjat fast sig i varandra med några slags gummisnoddar, eller "silly bands". Skulle vara enkelt om dom gjorde det oftare haha..
.
.
.

PARADISE PALMS OCH PEPPARKAKOR

Igår under dagen åkte vi till Paradise Palms. Vi gick till Pelicans in Paradise där det fanns en stor pool och några lekplatser. Solen var lite starkare än jag trodde, vi var bara där i tre timmar så jag trodde jag skulle klara mig bättre. Det var väldigt fint i alla fall, inte så mycket folk så man behövde inte hålla stenkoll på alla väskor vilket var skönt.
När vi kom hem gjorde vi pepparkakor, vilket slutade i en halvkatastrof. Vi hade bara en kavel, tre formar och degen var konstig. Det var några ingredienser som inte fanns så jag fick improvisera lite och den var alldeles för fettig, det gick liksom inte att få loss pepparkakorna. Det funkade inte med mer mjöl heller, tillslut blev det någon slags äcklig klump av det. Vi lyckades med några men smaken var kanske inte så mycket att ha. Men degen smakade ju gott och det är det viktigaste!
.
.
.
.
Stor studsmatta, ganska rolig faktiskt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hahhaha
.
.
.
Det var lite svårt att lägga på dom på plåten så dom flesta blev lite trasiga

XXXX

Idag råkade jag bli Rudde igen..men det gööör inget, är glad att det var bra väder! Försöker ta vara på alla bra dagar nu innan det kommer börja regna på riktigt, jag kommer vara så himla less på regn! Jag skriver mer om vad vi gjort idag och hur det gick med pepparkakorna imorgon, orkar inte hålla på och fixa med alla bilder nu!
Ikväll har jag i alla fall lyssnat på svensk radio, eller ja ett program på svenska som sänds här. Så jag fick höra lite robyn, gubben i lådan, mer jul och gott nytt jul med sean banan. Så det var trevlarns!
Här kommer istället bilder på mig i min nya keps Matt vann åt mig:
.
.
.
.
.
.

JULPYNTNING

I söndags efter vi kom hem från Tablelands julpyntade vi lite. Det verkar inte som det är en så stor grej med att julpynta här, antingen har man typ inget eller så går man all in med lampor över hela huset. Lite tråkigt också att man inte har några traditioner i december som typ advent, julkalender, lucia osv.
Förövrigt har jag gjort en pepparkaksdeg idag och vi ska göra pepparkakorna imorgon. Var lite orolig när jag rörde ihop och det kan säkert sluta i katastrof. Men degen var i alla fall uuunderbar!
.
.
.
.
En av dom två plastgranarna
.
En vit (?) plastgran med pool (!) i bakgrunden
.
.
.
Färdigpyntad
.
.
.
.
.

TABLELANDS IGEN

Igår åkte vi upp till Tablelands igen. Den här gången åkte vi upp på andra sidan kan man säga och den var mycket finare tyckte jag! Det var grönare och finare natur, på andra sidan var det mer torrt och tråkigt. Det jobbiga är att det tar så himla lång tid att ta sig överallt, det kändes som man för det mesta satt i bilen. Totalt under dagen åkte vi 30 mil!
.
.
Det här är från ett litet utsiktsställe, man kan tydligen klättra ner ända ner också, det måste jag göra någon gång!
.
.
.
.
.
.
.
Skiiitfint vattenfall! Kändes lite overkligt.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Man kan tydligen bada här, typ drömmen att bada vid ett vattenfall! Det fanns dock skyltar om att det var säsong för catfish men det kanske inte är dödsfarligt att bada, det var i alla fall en som gjorde det. Måste komma tillbaka hit och bada!
.
.
.
Sista stoppet var vid en farm med lite djur och vi kollade på när kossor blev mjölkade. Inte för hand utan dom åkte bara runt och blev mjölkade med en maskin.
.
.
.
.
.

SVENSK JUL

Igår var jag på en svensk julfest på esplanaden! Träffade några jag träffat innan och massa nya! Det fanns svensk julmat, JULMUST och svensk julmusik. Efter ett tag satte dom på Kalle Anka också, äntligen fick jag liite julkänsla ändå! Kanske måste vara något svenskt för att skapa julkänsla?
Det var så himla mycket kopplingar överallt, en kvinna som jag alltid ser runt i vårt område hade en svensk man, en av matts kunder var där, en annan man matt kände var också där. Och han har tydligen barn på samma skola som barnen men jag tror inte jag har sett honom en enda gång! Pratade även med backpackers och fick reda på att det finns ett svenskt radioprogram här, det måste jag börja lyssna på!
Senare på kvällen var vi några som gick och satte oss på en bar och jag hann in en sväng på casinot och kolla hur det såg ut. Coolt att vara inne på ett casino! Det var inte så jättestort men ändå kul att se alla olika bord och maskiner.
.
.
.
.

SMÄLT CHOKLAD

I brist på annat att göra räknade jag mina sandflugebett, 58 st totalt. Nu är dom större och kliar mer, jobbigt.
Idag fick jag äntligen mitt paket hemifrån!! Jag hade längtat efter lösgodis men det var inte så mycket alls, mina stövlar tog upp halva vikten. Men dom kommer lägligt eftersom det har regnat sedan igår och för att det inte finns en enda stövel att köpa här?! Maraboun hade jag kunnat skippa eftersom den smält och sen stelnat, smakar inte så jättegott..Jag fick också ett paket och grötris så jag kan göra risgrynsgröt på julafton, det kan jag inte vara utan! Tror dock jag skippar att lägga i en köttbulle...
Jag har i alla fall hittat lite mer svenskt godis på the british lolly shop: kexchoklad, marabou daim, vanlig daim, ahlgrens bilar, gott och blandat och djungelvrål. Dock är det ju såklart ganska dyrt..
.
.

ALBINO

Idag har jag och Sabrina hittat på massa konstiga saker, bland annat kollat på massa bilder på albinodjur. En del ser fett läskiga ut och en del vill man nästan ha som husdjur! Vi var på en lekplats typ en halvtimme och blev bitna av massa sandflugor. Har bett i huvudet, på armarna, händerna och mest på benen. Har kliat som satan hela dagen. Får. Inte. Klia.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Den här albinogorillan skulle vi se när vi var i Barcelona, men när vi kom till Barcelona Zoo hade den dött!?

ATT FÅNGA EN FJÄRIL

Idag har det inte hänt så jättemycket. Jag skypade med Elsa och Sabrina och Madelaine var med och höll på att visa massa leksaker, klängde och skrek. Elsa har fått ett paket hemifrån men inte jag! Bu. Vill ha godis nuuu! Jag frågade dom efteråt vad dom tyckte om Elsa och Sabrina sa bara good utan att jag kunde få fram någon mer förklaring till varför. Det tyckte tydligen inte Madelaine eftersom hon blev avundsjuk på Elsas apa haha. Så där har du domen.
.
Sen visade jag Madelaine och Sabrina Australienfilm 2 där det bara är massa klipp på dom. Madelaine satt mest och skrattade och Sabrina blev upprörd. "I can't believe you put me on the internet!" Hon sa att jag aldrig mer skulle få ta kort på henne men det har hon nog glömt imorgon.
.
.
Fjäril som flög runt i mitt rum för ett tag sen
.
.
.

MADELAINE 5 ÅR

Idag har Madelaine fyllt 5 år (och det är lucia, inget man märker av här precis!) och det har varit svettigaste dagen hittills. Man hinner inte ens komma upp ur poolen innan man börjar svettas igen. Barnen har varit ganska hyper och lekt med nya leksaker och jag har gått runt och varit utmattad och svettig. Det kom en liten regnskur och det blev lite svalare i 20 min i alla fall..Ikväll har det åskat lite, fint!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Madelaine försöker titta i kors
.
.
.
.
.
Med smarties i munnen
.
Freddo the frog
.
.
.
.
.
.
.
Hittade en liten gecko i mitt rum så jag tog upp den och skulle slänga ut den från mitt rum, råkade dock dra av den svansen (till höger om sladden) som fortsatte röra sig, blää.
.
Lite gullig ändå. Senare hittade jag en padda i garaget vilket inte var lika trevligt..

AUSTRALIENFILM 2

Idag har det varit varmt och soligt som vanligt, igår när jag kollade vädret stog det att det skulle regna hela dagen men nejnej. Jag klagar inte i alla fall! Jag åkte med Sabrina och Madelaine till lagunen för att svalka oss men det var nästan för varmt i poolen. Min stackars näsa har flagnat så nu ska jag ta hand om den med solkräm (ibland).
.
Dom flesta klippen från den här filmen är lite gamla, hade glömt bort att jag hade dom. Madelaine brukar ibland kalla mig madam (som ni kommer höra), ibland råkar hon säga mama till mig hah och båda kallar mig ibland för missy. Jag har istället försökt få dom att börja kalla mig boss och master men det funkar inte lika bra. Madelaine har istället börjat kalla mig för Martamonster för att hon tycker jag ser läskig ut i poolen för att mitt ansikte tydligen blir vitt när jag är i poolen (antagligen av reflektioner). Hon skulle bara veta hur blek jag hade varit om jag var hemma nu!
.

GLENDA???

Jag hoppades på en lördag med lite sovmorgon och första gången på några veckor kom Madelaine inte in och väckte mig för att fråga om mat! Men istället blev jag väckt av att någon ringer och frågar efter Glenda??
- Glenda? Is this Glenda? Glenda?
För i helvete neej jag är inte Glenda, jag sover! Det har ringt folk några gånger innan också och frågat efter Glenda och i eftermiddags ringde någon för att få prata med George? Irriterande.
.
Några bilder från idag:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

RUDDE

Idag har jag levt upp till mitt smeknamn Rudde (Rudolf), men vad gör man inte för att skapa lite julkänsla! Det är faktiskt inte så illa som det ser ut, bara liite röd, typ.
.
Idag har det varit peerfect väder! Inte ett moln, 32 grader och soool! Jag satt i lagunen typ en halvtimme (utan solkräm) men sedan låg jag i skuggan resten av tiden och läste, heerligt! Försökte passa på att njuta av min sista lediga dag på ganska långt framöver. Imorgon börjar skollovet (börjar väldigt tidigt!) och skolan börjar igen 23 januari (!). Så lovet är typ 6 veckor, galet! Det betyder mycket jobb för mig, kommer säkert vilja slänga ut dom genom fönstret om några dagar. Får se hur det går, kommer vara ganska trött i alla fall..

PREESCHOOL GRADUATION

Igår var det graduation för barnen som går ut dagis på Pelicans. Barnen hade först på sig dom svarta dräkterna med mössorna och fick gå upp en och en på en liten scen och ta emot ett diplom. Var lite kul, en del gick och försökte typ rycka till sig diplomet, en del skuttade fram, någon började gråta och någon snubblade nästan på trappstegen.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Efter det skulle alla barn sjunga en sång tillsammans och då blev alla föräldrar heeelt galna med filmkameror och mobiler.
.
.
.
Hahah alltid så kul när barn sjunger, en del står verkligen och skriker!
.
Sen var det ett bildspel där alla barn satt och skrek och sträckte upp händerna för att göra skuggor på skärmen. Efter det gick alla barn craisy på kakor. Högljutt men lite kul ändå!

SKOLPARAD

Varje vecka i skolan har man något som kallas parad uppdelat på två dagar, en för de yngre och en för de äldre. Lärarna berättar lite nyheter för barnen, en del barn visar upp projekt, diplom delas ut och en del andra konstiga grejer händer.
.
Det börjar med att få alla barn tysta genom att en lärare räcker upp handen och barnen gör det eftersom och är tysta. Sen ställer sig alla upp och sjunger nationalsången. Efter det är det lite olika vad dom tar upp, ibland sitter jag och skrattar lite för mig själv för att det är så konstigt. En gång tog rektorn eller vad det var upp att han fått en rapport från städerskan och berömde eleverna för att de använde toaletterna bra (??) men sa också att det inte var en lekplats och att man inte fick äta på toaletterna (?!). Efter det visade några sexårselever teckningar på insekter dom gjort och några äldre visade någon slags dans ahah.
.
Varje gång delar dom ut massa diplom till eleverna och dom får ställa sig och gå fram och ta emot sina diplom. Det kan vara ganska roliga motiveringar som: for improving her math, for helping his classmates, for always listening osv. Okej dom låter kanske ganska normala, men jag kan inte komma på dom roliga nu!
.
.
Bild tagen från en speciell skolparad där hela skolan var med och dom sa hejdå till några lärare som går i pension.

SPIDERS AND CROCODILES

Idag har jag provat på något som kallas Spiders. Tydligen är det ganska populärt här (eller var kanske mer förut), jag hade inte alls hört talas om det. Spiders består i alla fall av glass och läsk som man blandar, ganska konstigt ja. Det spelar ingen roll vilken glass eller läsk man tar så man kan göra massa olika smaker. I botten blev det typ läsk blandat med smält glass, sen lite glassklumpar och överst typ skum. Jag drack/åt med sprite och någon slags blandglass med olika smaker. Det var väl gott men fortfarande konstigt. Vem kommer på att blanda glass och läsk?
.
Här är lite bilder från en prommis idag!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Eeehh hjälp! Vi brukar vara nere precis vid vattnet och mata fiskar och Thor brukar bada lite och så. Orkade inte vända om så när jag gick längs vattnet var jag aningens rädd. Försökte lyssna efter mystiska ljud och alltid vara beredd på att börja springa samtidigt som jag hade kamerna i högsta hugg.
.
.
.
.
.

DRINK AND DRIVE

Det verkar som att folk här dricker ganska mycket, jag och en kompis hamnade på en 30-årsfest i lördags och när vi kom dit vid niotiden var det ganska många fulla redan. Haha medelålderna låg väl på runt 50 men det var kul ändå! Alla försökte få en att äta massa, dricka massa jäger och drinkar hela tiden!
.
Alla hade tagit egna bilar dit och man kör hem även fast man druckit. Dom som kör tar det lite "lugnt" och dricker "bara" några glas vin. En tjej som körde hade "bara" druckit lite tequila innan hon körde hem. Hmm..kommer inte känna mig säker när jag kör på helgkvällar efter det här..
.
På söndagen åkte vi med Alison och Jaque (som jag sov över hos) till botaniska trädgården och så gick vi en liten promenadslinga som kallas Red Arrow. Fin utsikt, mycket uppför och varmt!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

FREDAG

Igår var jag ledig från klockan 9 på morgonen, skööönt! Jag var ganska trött och orkade inte göra så mycket på dagen så jag låg och flöt i poolen, vilket gjorde att jag blev lite röd..Ops. Men det blir la brunt imorgon eller nått.
.
På eftermiddagen gick jag på en prommis, var längesen jag kunde njuta av en promenad på eftermiddagen vilket var härligt! Jag tog med mig thor som inte direkt är så vältränad. Han var heelt slut när vi kom hem, trodde nästan att han skulle kräkas eller nått. Jag slängde i honom i poolen vilket i vanliga fall inte går för att han bara springer iväg. Men nu var han så trött så han inte orkade kämpa emot ahha. Han simmade direkt till kanten och satt där och var andfådd ett tag till.
.
På kvällen var jag och såg Twilight med min kompis från Schweiz. Den var väl bra men lite seg, jag har inte sett filmen som är innan så jag fattade inte riktigt allt heller. Har tänkt på en sak som är lite konstig, det verkar inte som någon här använder helljus fast det blir så himla mörkt. Förutom en gång när jag mötte en bil som körde med helljusen PÅ hela mötet så jag inte såg något, tack för den!
.
.
Har typ inte tagit några bilder den senaste tiden, den här är tagen för kanske en vecka sen

AUSTRALIENFILM 1

Blev lite strul med förra filmen så jag blev tvungen att ändra låt, hoppas det funkar nu! Det är som sagt en film jag satt ihop med lite blandat härifrån! Kommer göra fler under tiden jag är här! Min tanke var att filma en bilresa hemifrån in mot stan så man kan se hur det ser ut och så, men blev tvungen att klippa bort lite delar eftersom jag hade en 6-åring som filmade haha..Resten är blandat, antagligen inte i tidsordning.
.
.
Igår bakade jag kakor med Madelaine. Det gick sådär. Det måste vara nån ingrediens som är annorlunda än hemma för det blev inte alls som det brukar. Smakade typ lite surt på något sätt och lite konstig konsistens..Jag hade även lite problem med kakaon. Jag hittade inget att öppna burken med så jag fick stå och hacka ett litet hål i locket med en sax och sen fylla två teskedar vilket tog evigheter!
.
Idag har jag kollat på en av mina favoritbarnfilmer: Grinchen! Hahah älskar den!
.
.
.
.
Jag som thaaa Grinch

RSS 2.0