BLANDAT SYDNEY 1

Sydney är väldigt annorlunda mot Cairns på ganska många sätt. Inte så konstigt dock eftersom det är en storstad. Här är alla ganska uppklädda och det är ganska stressigt. I Cairns är det helt tvärtom, där kan man typ ha på sig lite vad som helst. På klubbar och sånt måste killarna vara mer "uppklädda", i Cairns kommer dom in bara dom inte kommer dit utan tröja på sig i princip.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Macaffären med alla galna människor som surfar, spelar spel osv
.
.
.
.
.
.
.
3 våningar!

NEWTOWN

En dag åkte vi ut till en liten stadsdel som hette Newtown. Den var väldigt fin och mysig. Innerstan i Sydney känns ganska New York på något sätt. Inte för att jag har varit i NY men det såg ut som höst från alla filmer och sånt som utspelas där. På slutet gick vi en bokaffär som var helt sjuk, böcker överallt! Konstigt nog hittade jag en svensk bok som var översatt till norska!
.
.
.
.
.
.
.
.
Två killar som ville att jag skulle ta kort på dom ahha
.
.
.
.
.
Sen började det regna..
.
Parkering för barnvagnar
.
.
.
.
.
hah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

I MELBOURNE

Hallå allihopa everybody! Nu har jag haft lite internet så jag har förberett massa inlägg från Sydney som kommer upp lite eftersom. I tisdags kom jag till Melbourne och det är så jeeekla kallt! Typ som höst i Sverige, usch. Jag vägrar att inse att det är kallt och går runt och fryser i för lite kläder hehe.
.
Har varit mycket att bestämma dom senaste dagarna: hur länge ska jag vara här, hur länge i sydney innan jag fortsätter osv osv. Nu har jag i alla fall bestämt att jag åker tillbaka till sydney på onsdag och imorgon ska jag göra en tvådagarstur på The Great Ocean Road, det ska bli kul! Så nu måste jag bara fixa lite boenden och kolla upp lite mer grejer. Sen ska det bli skönt att inte behöva tänka på allt det på några dagar!
.
Hittills har mitt resande gått bra, har träffat lite najs folk här och var. Saknar dock Sverige lite och alla människor. Är lite konstigt att åka runt ensam, man får lätt lite hemlängtan när man har tråkigt. Men samtidigt vill jag inte åka ifrån Australien! Jag har bestämt mitt hemresedatum, det blir den 15 juni, idag exakt 7 veckor! Hemresan kommer antagligen bli längre för att jag har delat upp den i två delar så om inget blir försenat kommer det nog ta 2 1/2 dygn eller nått...Jag längtar inte till dagen jag åker, 7 veckor är för kort!
.
.
.
.
.
.

KURANDA DEL 2

När vi kommit upp till Kuranda gick vi till ett ställe med massa fjärilar. Vädret var ganska skiftande, det var soligt, spöregn, dimma, kallt, varmt. Lite drygt.
På kvällen var mamma och pappas sista kväll i Cairns, dom åkte på lördagen och jag åkte tisdag. Så jag passade på att packa på dom massa av mina grejer, sjukt hur mycket jag har samlat på mig...Jag kunde i alla fall ge dom 16 kg men jag har massa grejer kvar som jag lämnade i huset tills vidare, jag är verkligen inte bra på att slänga saker...
.
.
Stor spindel!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Uääh

KURANDA DEL 1

På fredagen åkte mamma, pappa, jag och barnen upp till Kuranda. Vi hade tänkt åka med ett speciellt tåg upp och sen åka skyrail ner men tåget var inställt så vi fick ta linbanan båda vägarna istället, lite synd. Skyrailen var väldigt cool i alla fall! Det fanns några ställen man kunde hoppa av och kolla på regnskogen och Barron Falls. Kuranda är en liten by uppe i Tablelands med typ marknader och lite andra grejer. Smart som jag var så tappade jag mitt linslock till kameran. Men nu har jag köpt ett nytt med snöre som sitter fast på kameran, smart!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

STORA BARRIÄRREVET

På onsdagen gick vi upp tiiidigt för att åka ut till revet. Det var väldigt blåsigt så det gungade mycket på vägen ut till revet. Det var ganska många som gick ut och spydde i påsar, som tur var hade vi tagit sjösjuketabletter! Vi åkte till två olika ställen och snorklade, var väldigt fint! I och för sig tror jag att jag förväntat mig lite mer, eller jag kanske hade högre förhoppningar för att alla har sagt hur bra det var. Men jag tyckte det var lite tråkigt att revet var så blekt, det var inte mycket färger alls.
På andra stället var det väldigt blåsigt och det var ganska svårt och jobbigt att simma omkring. När jag skulle ta mig tillbaka till båten hamnade jag på helt fel ställen. Jag kollade upp och började simma i en riktning och när jag kollar upp efter 2 minuter är jag på ett helt annat ställe än jag borde ha varit. Kände mig lite ensam och vilsen haha.
Det hände två lite mindre roliga saker också. Efter att ha snorklat några timmar så brände jag såklart hårbotten igen. Jag hade varit väldigt noga den senaste veckan med att ha på mig kepsen men det känns liksom inte så naturligt att snorkla runt med en keps så det var ju ändå lite väntat. Den andra saken var att jag brände mig på armen. Jag skulle gå och fylla på min vattenflaska och det var inte jättestadigt eftersom det gungade så mycket. Så jag tappade balansen och stötte i en liten kran till en tank med varmvatten dom hade som tevatten. Aouch. Kranen var ju kokhet så man fick sig en liten brännskada, det konstiga är att det är värsta symmetriskt och typ ser ut som ett frimärke. Om det inte försvinner så får det väl vara ett av alla ärr som minne av Cairns.
.
.
.
.
Kille som dök runt och tog kort på folk ahah
.
En liten manet
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Nån som har lagt dit en boomerang?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Aj

SOLUPPGÅNG

På måndag morgon gick vi upp tidigt för att se på soluppgången, det var så himla fint! Bättre än förrförra gången när jag gick upp tidigt för att kolla på soluppgången och det bara blev ljust, kändes väldigt onödigt haha. Det är lite tråkigt att det inte är fina solnedgångar här, solen går bara ner bakom nått berg och sen blir det helt plötsligt kolsvart. Men jag hoppas att jag kommer åka till Perth och se solnedgångar snart!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

I SYDNEY

Tjabba tjena! Har inte kunnat ladda upp nagra bilder men nu ar jag i alla fall i Sydney. Dom tva forsta dagarna sporegnade det mest sa det var inte jattekul. Jag har sagt hejda till mamma och pappa, flyttat in pa ett hostel och nu har det varit sol i tva dagar i alla fall!
Imorgon flyttar jag ut till Bondi Beach i tva natter och sen vet jag inte riktigt, kanske drar ner till Melbourne. Jag har gatt runt och tankt valdigt mycket pa hur jag ska lagga upp min resa, kanns bra att anda ha en plan. Jag har andrat mig fram och tillbaka, lagt till resmal, tagit bort osv.
Men just nu tror jag att jag kanske kommer ta bussen ner till Melbourne, komma tillbaks till Sydney nagra dagar och sen ta bussen upp hela ostkusten. Jag vill jattegarna aka till ayers rock men det ar sa himla dyrt och ligger mitt i ingenstans sa jag vet inte riktigt hur det blir med det. Jag har ocksa nastan helt bestamt nar jag kommer hem, beratter mer om det en annan gang.
Just nu star jag inne pa en mac-affar och skriver, folk ar galna har. Det finns datorer, ipads osv som man bara kan ga in och halla pa med. Har kollat mailen och fb helt gratis pa ett snabbt internet, vilken lyx! Har haft gratis wifi pa hostelet men det har inte direkt gatt sa snabbt..
.
.

TABLELANDS DEL 2

Efter slingan åkte vi runt och kollade på lite vattenfall. Jag hade velat bada vid Millaa Millaa men det kändes inte som det smartaste när jag var sjuk eftersom det hade blivit värre sen dagen innan. Tiden flög förbi ganska fort så vi hann inte riktigt göra alla grejer vi hade velat och det tar ganska lång tid att ta sig mellan alla ställen så vi blev tvungna att åka förbi några grejer.
.
.
Ellinjaa Falls
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Zillie Falls
.
.
.
Millaa Millaa
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ganska bra kamouflerat djur
.
Curtain Fig Tree
.
I Palm Cove
.
Jag ligger och feberfrossar

HEJDÅ CAIRNS

Imorgon morgon lämnar jag Cairns, det känns väldigt konstigt. Av någon anledning kommer jag att åka från den internationella delen av flygplatsen och måste vara där mycket tidigare, så jag måste nog gå upp runt tre..
Den 14 april hade jag varit här exakt 7 månader, det har verkligen gått snabbt! Jag älskar Cairns och det har blivit mitt andra hem. Nu ska jag först till Sydney och vara med mamma och pappa och sen åker jag ut på egna äventyr. Har inte riktigt planerat så mycket hur hela den här resan ska gå till, får se vad som händer!
Jag är rädd för att jag kommer frysa, alla säger att det är kallt i södra Australien och nu är det höst där, hjälp. Jag som har gått barbent sen september, kommer få en chock om det är kallt! Ska bli väldigt kul att komma iväg i alla fall, men jag kan inte åka härifrån utan att komma tillbaka till Cairns (har min biljett bokad härifrån ändå).
Jag har massa inlägg på lager så det kommer upp eftersom!
.
.
Kommer sakna småttingarna! Idag när dom kom hem attackerade dom mig och skrek bring me with you i typ 10 minuter ahah!

PALM COVE, CLIFTON BEACH, KEWARRA BEACH

Resten av måndagen så tog vi det ganska lugnt. Först mötte vi upp familjen och åt frukost med dom och sen hängde vi vid stranden. Eller ja kanske inte så länge, hatar att ha solkräm så jag låg kanske 40 min på varje sida sen måste man vila lite från solen. På eftermiddagen gick vi längs stranden förbi clifton beach och till kewarra beach innan vi vände. På tisdagen åkte vi till huset i Freshwater, var skönt att ha några slappardagar på stranden i Palm Cove!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

DAINTREE RIVER

På söndagen åkte vi upp till Daintree River för att se krokodiler! Vi åkte med en liten båt och såg några krokodiler faktiskt. På vägen hem hann vi med en sväng inne i Port Douglas. På kvällen åkte jag och pappa in till stan för att lämna tillbaka bilen och sen tog vi bussen ut igen. Det tog eeevigheter och det var skitkallt i bussen, vi satt där och snorade och frös.
.
.
.
.
.
.
.
.
En liten gullig 4-veckors krokodil
.
Krokodil ca 2 år
.
.
.
.
.
.
.
Port Douglas
.
På vägen tillbaka
.
.
.

PALM COVE LÖRDAG

På lördagen blev det lite ändrade planer igen och vi fick flytta ut från lägenheten. Så vi hittade en annan liten lägenhet som vi bokade för tre nätter och resten av dagen slappade vi mest. Gick lite på stranden, solade, badade i poolen, handlade, tittade på fullmånen, spelade kort och tittade på Smack the pony.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Våran nya lilla lya
.
.
.
.
.
.
.
.
.

TABLELANDS DEL 1

På fredagen hyrde vi en bil i några dagar för att kunna göra lite utflykter. Tanken var att jag skulle köra men såklart eftersom jag inte är 21 så var det mycket dyrare så vi satte pappa i förarsätet. Jag fick istället agera kartläsare, visa vägen, förklara saker, skrika keep left osv. Vi åkte i alla fall upp till Tablelands och gick först på någon slinga i regnskogen på höga ställningar.
.
.
.
.
Vi åkte runt i lillbilen med en stor ryggsäck och två resväskor, det var lite trångt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

BLUE ARROW

På torsdagen pallrade vi oss till Botaniska trädgården för att gå blue arrow, en slinga genom skogen som tog ungefär 3 1/2 timme. Jag hade önskat att det kanske var lite mindre skog och lite mer utsikt men det var okej. Dock så var jag inte jättepeppad eftersom jag hade blivit sjuk, kanske inte jättesmart att vandra i nästan 4 timmar..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
City
.
.
.
.
.
.
.
Där var mina ben ganska trötta
.
.
.

RADIO SVENNE

På onsdag kväll var vi med i Radio Svenne, ett svenskt lokalprogram här i Cairns. Jag brukar lyssna på det ibland, fast vi har ingen radio i huset så i så fall sätter jag mig i bilen en timme hah. Vi spelade lite svensk musik, pratade om norrland, hockey, Cairns, svenska nyheter osv.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Mamma ritade av oss i studion
.
.
.
.
.
Magnus
.

CRYSTAL CASCADES

På onsdagen cyklade vi från stan ut till Crystal Cascades, fram och tillbaka är det typ 4,6 mil. Det är ganska platt så det tog inte så lång tid ändå och vägen dit är väldigt fin. Sen förra gången jag var där har det ju regnat väldigt mycket så det var ganska stor skillnad. Det var mycket mer vatten och mer strömt. Men det var najs att vara där helt ensamma!
.
.
.
.
Ta av sig skorna för att klättra upp till vattenfallet på klipporna
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

EPSLANADEN

På tisdagen hände det inte så jättemycket intressant. Det var lite svårt att kvällen innan bestämma vad vi skulle göra eftersom mamma och pappa typ somnade när vi satt och pratade. Så vi tog sovmorgon istället och hängde runt i stan lite på dagen. Vi bestämde lite vad vi skulle göra dom andra dagarna, badade i poolen, gick hela esplanaden och åt middag i stan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Maaassa fladdermöss
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

CURRY KROKODIL

På måndagen kom alltså mamma och pappa, vi hade dock lite problem med att hitta varandra. Jag satt och väntade några timmar på inrikesdelen av flygplatsen och trodde att dom hade missat sitt sista flyg från Darwin. Men dom hade av någon anledning kommit till den internationella delen hehe.
När vi äntligen hade träffats efter nästan 7 månader åkte vi in till stan och checkade in på ett hotell där. Resten av dagen hände inte jättemycket, dom somnade och jag badade i poolen och åt godis. Sen tog vi vägen förbi esplanaden påväg in till stan och åt.
.
.
Nom Nom
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jag åt krokodil på någon indisk restaurang. Jag råkade ta ganska spicy så man kände mest av den starka smaken. Men jag skulle säga att det smakar kyckling, inte så speciellt alls.
.
.
.

SNART

Okej, har haft fullt upp dom senaste dagarna också så har inte hunnit fixa något med bilerna. Imorgon tiiidgit ska jag skjutsa mamma och pappa till flygplatsen och sen har jag tre dagar att fixa med packning, tvätt, vara med familjen, fixa massa biljetter, planera osv. Men jag ska försöka göra några inlägg, det kommer upp lite eftersom!
.
.
.
.
.
.
.
.
Hahahah pappa
.

TILLBAKA

Igår kom vi tillbaka till huset (och internet!) så nu blir det uppdatering, eller ja i alla fall efter lördag ska jag ta igen allt! Men först måste jag ladda in x antal bilder från fyra kameror, kolla igenom, radera, välja ut, rotera och ladda upp, så det kan ta en stund att fixa allt! Här är i alla fall några bilder jag har tagit med photobooth:
.
.
SVENSKT GODIS!
.
Jag i Palm Cove??
.
Jag i Palm Cove
.
En liten ledtråd på vad vi gjorde idag

ÄNDRADE PLANER

Dom senaste dagarna har mina planer helt förändrats. Imorgon kommer mamma och pappa och jag kommer hänga med dom tills dom åker till Sydney nästa lördag. Jag stannar här och åker sen till Sydney på tisdagen. Efter det åker jag ut och backpackar ett tag innan jag åker hem till Sverige igen. Alltså lämnar jag Cairns om två veckor och kommer bara tillbaka en kortis för att flyga hem härifrån.
.
Just nu är det så mycket olika känslor och tankar som snurrar runt i huvudet. Jag är glad, ledsen, stressad, förväntansfull osv. Kommer bli jättesvårt att lämna Cairns och familjen, har inte hunnit förbereda mig för det mentalt alls. Det är så mycket jag kommer sakna, jag älskar Cairns, Freshwater, klimatet, naturen, stränderna osv osv!
Dom nästa två veckorna vet jag inte hur mycket jag kommer ha tillgång till internet. Vi kommer att bo i stan dom första dagarna och vi har inte bestämt vart så jag vet inte hur det blir med internet. Sen kommer vi åka till Palm Cove och där tror jag inte vi kommer ha internet. Men jag kommer ha massa bilder att bomba med sen!
.
Om ett tag ska jag försöka sova och imorgon på morgonen ska jag hämta upp dom på flygplatsen, fattar inte att jag inte har sett dom på 6 1/2 månad!
.
Några bilder från igår:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

FRESHIE

Igår var det fint här ute i Freshie. Träffade på en häst som såg lite mystisk ut. Idag ska jag fixa massa grejer, skriver mer senare!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

RSS 2.0