WHITSUNDAYS DEL 2

Den andra dagen var vi uppe ganska tidigt och började åka mot Whitehaven Beach. Det var väldigt gungigt men det var inte så farligt om man var uppe på däck. Sen när jag skulle gå ner för att gå på toa blev jag jätteillamående vilket var lite drygt.
Sen kom vi fram till Whitehaven Beach, jag hade nog lite högre förhoppningar. Alla pratar så mycket om den men jag tyckte inte den var så speciell, fast det kan nog bero på att vädret var lite tråkigt också. Hela första dagen och halva andra var det ganska tråkigt, molnigt och regnigt. Vi såg i alla fall några stingrays och så fick jag slicka på en myra som smakade lime/citron, skitgott!
Själva båten tyckte jag var jättebra, när jag först såg den såg den ganska liten ut men den kändes stor ändå. Eftersom Whitsundays är så populärt träffar man på andra båtar hela tiden och en del såg man flera gånger. Jag träffade massa folk som jag var tillsammans med på Fraser Island som var på någon annan båt. Jag tror att våran båt var ganska bra, en del jag pratade med sa att dom inte hade varma duschar och att dom hade bedbugs, uuuäh.
.
.
En pyttedel av en regnbågeWhitehaven BeachStingray

WHITSUNDAYS DEL 1

Från Airlie Beach drog jag ut på en tredagars segling till barriärrevet, snorklade varje dag och det var jättebra! Första dagen åkte vi ut till revet vilket tog kanske två timmar och sen snorklade vi vilket var såå fint! Det här revet tyckte jag var finast av dom tre ställena vi var på. Revet var mycket bättre än när jag åkte från Cairns, det var mycket färggladare och mer djur, lite svårt att fånga på bild bara. Det kändes som att jag var i Hitta Nemo! Fast jag såg ingen nemofisk ehhe..
.
.
Alla blev tvungna att skriva sitt namn och från vilket land man kom från på fötterna första dagen

SVENSKAR

I Australien är det väääldigt mycket svenskar. Jag hade inte riktigt förväntat mig att det skulle vara så mycket svenskar, man hör svenska i princip vart man än går. Jag tyckte det var intressant att fråga folk vad dom tyckte jag hade för dialekt och vad det såg ut som jag kom från.
Så för det mesta när svenskar undrade vart jag var från så undrade jag vad det lät som att jag kom från. Jag tror nog att majoriteten trodde att jag var från Stockholm! Okej om det är typ en skåning som tror det men det var till och med en del stockholmare som trodde att jag var därifrån! Konstigt men intressant..
När jag frågade ickesvenskar vad det såg ut som att jag kom från sa dom flesta Sverige på en gång, eller något annat land i skandinavien. Och ja jag ser ju ganska svensk ut antar jag..Men det var faktiskt en aussie tjej som trodde att jag var från Australien hah!
Förutom svenskar är det många från england, kanada, tyskland, holland och frankrike. Jag saknar att prata engelska (och att höra den australiensiska dialekten!) och prata med folk från andra länder, svenskar är ju ganska tråkiga. I Sverige känner man sig inte speciell alls men när man kommer utomlands är det ju mycket coolare. Så fort man ser en volvo, hör en svensk låt ute osv så känner man sig lite stolt över att vara svensk, här hemma har ju alla en volvo liksom..

SCOOTER ROO

I Agnes Water hann jag med att göra en grej till innan jag åkte, Scooter Roo! Det är väl kanske inte en typisk Märtagrej men det var ganska kul ändå! VI körde runt på någon slags blandning av en moppe och motorcykel i typ tre timmar. Jag har aldrig haft moppe så det var lite ovant i början men det var inte så svårt.
Fast jag tyckte det var lite konstigt att dom släpper ut folk på vägarna som typ aldrig har kört moppe förut, dom kollade inte ens om man hade vanligt körkort. Vi åkte i alla fall runt typ 50 st i rad, måste ha sett väldigt töntigt ut haha! Det var lite läskigt för att man i princip inte hade några skydd alls och man kom ibland upp i 70 km/h!
.
.
Haha min tatuering: "Live to ride"Folk som tar kort
 

BÄSTA DAGEN

Efter Rainbow Beach åkte jag vidare till Agnes Water där jag surfade och kom äntligen upp på brädjäveln! Det var typ bästa känslan, en av mina höjdpunkter på hela tiden i Australien! Den här gången tog jag en lektion med två kompisar från Sverige i en grupp där man kunde vara max 10 eller 15 tror jag. Men det var bara vi som hade bokat så vi fick en privatlektion vilket var perfekt!
Den här läraren var mycket bättre än dom jag har haft förut, han var bättre på att förklara och säga vad man gjorde för fel. Så efter ett tag gick vi ut i vattnet och han hjälpte oss lite och sen stog jag upp flera gånger, det var såå kul! Han sa att han skulle gå upp och hämta sin bräda och surfa med oss men han kom aldrig tillbaka så vi fick klara oss själva resten av tiden. När man tittade tillbaka på stranden så gjorde han typ yogaövningar och stog på huvudet ahah! Det var en gång som jag kom upp på brädan och ba tänkte shit jag står upp på en surfingbräda! Jag stog ganska länge och sen helt plötsligt märkte jag att jag var på väg att surfa rakt in i några klippor och hoppade snabbt av haha!
.
En sak som inte var så rolig var hur jag kom fram till Agnes Water. Det finns två stora bussbolag i Australien som backpackers åker med, Greyhound och Premier. Jag åker med Premier vilket är billigare men busstiderna är sämre och det tar ofta längre tid. I alla fall skulle jag åka från Rainbow Beach till Agnes Water, jag bokade hostel på internet samma dag för att det inte fanns någon täckning i Rainbow Beach. Sen fick jag vänta på bussen tills jag fick täckning så att jag skulle kunna ringa hostelet så att dom kunde fixa transfer till mig, men för det första så hade dom inte fått in min bokning i systemet och hade ingen transfer. Men dom var snälla och sa att det var någon som skulle kunna hämta mig samtidigt som dom skjutsade två tjejer som skulle med en annan buss. Det enda var att jag skulle behöva vänta en och en halv timme men det kändes väl helt okej.
I alla fall så kom jag fram med bussen precis efter midnatt. Med Premier så åker dom inte ända in i Agnes Water utan jag blev avsläppt mitt ute i ingenstans 30 mil därifrån. Tjejerna som skulle få skjuts skulle åka med Greyhound som åker ända in till stan. Så jag blev ganska osäker på om dom fattade att jag skulle vara därute och om jag skulle bli upphämtad alls.
Men jag tänkte väl att jag kunde vänta ett tag ändå. Grejen vara bara att alla mina pengar på mobilen hade tagit slut, jag hade ingen täckning, var mitt ute i ingenstans och dom få bilar som åkte förbi åkte åt andra hållet. Eftersom det var mitt i natten var det inte så jättevarmt så jag började gå fram och tillbaka och bara gick och gick i en timme för att hålla mig varm. Efter en stund hoppade det plötsligt fram en hund som följde efter mig ett tag innan den tröttnade, den gjorde mig i alla fall lite lugnare ahha.
Lite efter ett körde det förbi en bil som sen vände, stannade och undrade om jag ville ha skjuts. Jag var ganska osäker på om jag skulle bli upphämtad och ville inte stanna där hela natten så jag sa ja och hoppade in. Han var kanske 30 eller nått och det första han frågade mig var om jag var singel, resten av resan satt jag och tänkte ut hur jag skulle fly om det behövdes..Jag sa att jag hade en pojkvän hemma och babblade på och tänkte att det skulle få honom att sluta. Men han fortsatte bara att säga att jag var vacker osv och erbjöd mig öl och weed...
Efter vad som kändes som en evighet kom vi alla fall fram och han släppte av mig på hostelet och jag kunde gå och lägga mig lite innan två. Jag tror inte att jag kommer lifta ensam på ett tag framöver! j

 
 

AUSTRALIENFILM 5

En till australienfilm, kommer nog bli några fler eftersom jag har massa klipp på lager! Den här är lite blandad med Holloways Beach, Crystal Cascades och barnen! Ligger fortfarande ganska efter i inlägg så jag har massa som kommer komma upp så småningom, efter det kommer jag antagligen sluta med bloggen. Men jag säger till när det händer!
.

SANDBOARDING 2

Del två med sandboardingkort! Efter ett tag bytte vi plats till en annan "backe" som var lite längre och brantare hela vägen så man åkte ganska långt och typ snurrade runt hela tiden, kul! Var lite läskigare att stå på brädan i den backen för det gick så himla snabbt i slutet! Ganska drygt att klättra upp i sanden sen..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

SANDBOARDING 1

Sista dagen i Rainbow Beach gick vi och "sandboardade", sjukt kul! Man ramlade ett antal gånger så jag hade sand överallt. Var en gång som jag åkte mot ett gupp och fick en hel skopa sand i munnen, skönt. Sen på kvällen tog jag bussen vidare så jag hann bara borsta av mig det mesta av sanden men jag hade fortfarande heela håret fullt med sand!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Stabilt
.
.
.
Heheh..
.
.
.
.
.
.
.
.
.

I HÄRNÖSAND

Nu är jag tillbaka i Härnösand, har så många känslor som bara flödar omkring. Jag är glad för att vara tillbaka men jag tänker hela tiden på Australien och saknar det! Mitt liv har helt vänt upp och ner känns det som och jag förstår inte riktigt att jag har lämnat livet jag levde i 9 månader. Ska fortsätta flumma i mitt huvud och berätta om resan istället!
.
Resan var i alla fall helt okej, den var myycket längre än resan dit men ändå bättre. Jag hade inte så mycket strul och jag slapp stressa och oroa mig över saker hela tiden. Jag började i Cairns på morgonen och åkte först till Brisbane där det blev lite stressigt för att jag hade två timmar på mig till nästa plan och skulle byta till den internationella delen och gå igenom alla kontroller igen.
.
Sen kom jag till Singapore och var där i 26 timmar! Var ganska uttråkad där mot slutet..Men jag lyckades i alla fall hitta en soffa som jag sov på under natten så det var bra! Flygplatsen där var väldigt ren och fräsch, det enda jag kan klaga på var att man inte kunde checka in tidigare och att toaletterna spolade när man fortfarande satt på toa ahha!
Sen när jag checkade in kom man nästan till himmelriket, gratis wifi och tv som visade em! Hade jag kunnat checka in tidigare hade jag kunnat se reprisen på sveriges match så det var lite surt, men jag såg målen i alla fall. Från singapore åkte jag till Doha där jag var hela natten och sen vidare till Arlanda. Det första jag gjorde var att ställa mig till vänster i rulltrappan, det kommer ta ett tag att vänja sig vid högertrafiken..
När jag kom ut till ankomsthallen möttes jag av Kajsa, Julia och Mickan, var såå kul att träffa dom igen! Och dom hade maaat!
.
Sen hoppade jag på tåget hem. Blev så himla glad av att vara hemma när jag såg landskapet med grönt gräs, träd, blommor, vatten osv! Ska bli bra att vara i Sverige i sommar ändå! När jag kom till Sundsvall möttes jag av spöregn ahah, men det var en jättefin regnbåge så det var väl okej! Jag var ganska chockad av temperaturen, jag trodde faktiskt att det skulle vara kallare men det var ganska skönt ute. Och det bäästa av allt: LJUSET! När jag gick och la mig vid tolv på kvällen var det fortfarande ljust!
När jag kom till Härnösand möttes jag av min familj som stog och väntade på mig i mina kläder, ahha ja vi är ju som vi är. Jag fick godis och fick se mina smycken, kläder, säng och SVEA igen!
Jag har inte känt av så mycket jetlag än, jag gick och la mig vid midnatt och gick upp vid nio och har inte känt mig trött under dagen än. Gick ut på en lång promenad och var så glad av att vara hemma och sen när jag kom hem låg jag i fosterställning och bara önskade att jag var i Australien igen..Det kommer bli en konstig vecka..
.
.
Arlanda
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Min älskling!

FRASERGÄNGET

På kvällen när vi kom tillbaka från Fraser Island gjorde vi mat tillsammans i Rainbow Beach (eller okej Ben gjorde all mat men vi betalade eheh) och sen umgicks vi lite på kvällen eftersom i princip alla skulle åka dagen efter. Dom flesta åkte norr som mig så jag har stött på flera av dom igen eftersom alla åker till typ samma ställen. Vi var ett härligt gäng i alla fall!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jag blev tvingad att sitta på golvet
.
.
.
.
.
.
.

MIN DAG

Idag har det inte riktigt varit min dag, jag vaknade upp sjuk (eller det har jag i och för sig gjort i tre dagar nu men värre idag) och sen har jag inte hunnit sova så mycket. När jag vaknade upptäckte jag att min plånbok var borta så jag började leta igenom typ hela min packning men hittade den inte. Den hade inte hittats i receptionen så jag antog att den hade försvunnit på woolshed. Kändes bara så jävla drygt, jag tappar aldrig bort mina grejer och det känns lite surt om den skulle försvinna sista veckan. Inte så kul att tappa bort mitt körkort och visakort heller eftersom jag inte har något kort till mitt andra konto så jag hade bara i princip 200 kr i kontanter.
.
Jag ringde till woolshed men dom hade inte hittat den. Men han jag pratade med sa att jag kunde ringa tillbaka senare för om dom hittar grejer på kvällen låser dom in det någonstans dit han inte hade nyckel. Jag gjorde inget speciellt på dagen, kändes som en ganska bortslösad dag. Jag sov lite mer och sen tog jag reda på nummer för att spärra mitt kort om jag inte skulle få tillbaka det.
Jag ringde tillbaka till woolshed på eftermiddagen och då hade dom hittat plånboken! Ahh så skönt. DOCK hade den som tagit min plånbok (den måste ha blivit tagen ur min väska) tagit alla mina kontanter jag hade vilket var typ 500 kr. Inte så farligt ändå, jag var mest glad för att jag hade kvar mitt körkort och visakort.
.
Så sen när jag kände mig "rik" igen gick jag för att köpa lite mat och glömde att ta ut kontanter innan så jag tänkte betala med kort (vilket jag typ aldrig gör i vanliga fal, man är ju the cashqueen) men då blev det nekat! Jag trodde att dom hade rensat hela mitt kort på pengar men sen när jag provade att ta ut pengar i en automat så funkade det. Jag har kollat mina transaktioner också och jag tror inte att någon har använt mitt kort, puuh. Så ja, det var min dag. Tror jag ska ta det ganska lugnt ikväll, kanske går och ser fotbollen men det är drygt att det är så himla sent för det är inte öppet någonstans. Första matchen börjar liksom klockan två på natten och den andra typ vid fem..Men jag ska nog försöka se Sverige i alla fall, även om jag vet att dom kommer förlora eftersom dom SUUUGER. Aja.
.
.
Hahah dom här bilderna är inte tagna idag
.

FRASER ISLAND DEL 3

Resten av dag två åkte vi först till Champagne Pools som var som en liten pool där havsvattnet sköljde in och "bubblade" som champagne. Vattnet var ganska kallt så man kunde inte vara i så länge. När jag kom upp ur vattnet märkte jag att jag hade skärt mig i vattnet på något sätt, härligt.
Efter det åkte vi till Indian Heads och klättrade upp på klipporna, väldigt fint! Man kan se hajar och valar där men det enda vi såg var någon slags rocka eller nått sånt.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Alla var väldigt pigga..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

HOME

Nu är jag hemma i Cairns igen, känns såå skönt! Kom hit i måndags kväll och stannar till nästa fredag så jag hinner säga hejdå till Australien, det är ändå här jag känner mig mest hemma. Känns så himla konstigt att jag åker hem nästa vecka, jag vill verkligen inte åka hem, känner inte för att ta tag i mitt liv. Det känns som att jag har varit på semester i 9 månader, känns lite jobbigt att komma tillbaka till verkligheten.
.
Det är så himla jobbigt att allt är för sista gången nu: sista fredagen jag är här, sista gången jag går förbi tennisplanen, sista gången jag äter känguru, sista gången jag tar en promenad på esplanaden osv. Blir sentimental när jag ser 121:an mot Redlynch, kommer till och med sakna den lite!
.
Igår firade jag Sveriges nationaldag (som jag nästan glömde bort att det var) med att åka ut till Freshwater och träffa familjen igen efter två månader, det var väldigt kul! Vill inte ens tänka på dom sista dagarna här i Australien och Cairns, känns som att jag bara kommer gå runt och gråta hela tiden, vi får se..
.
Avslutar med en rolig tjuvlyssning från idag mellan en liten kille och hans pappa:
Kille: Daddy, I'm in the female toilet!
Pappa: Okay!
Kille: And daddy, I got poo in my bathers!
.
.
Bild från förra helgen när jag såg en sköldpadda! Sååå coolt! Ska köpa en sköldpadda någon gång i mitt liv!

NOOSA

Efter Brisbane åkte jag till Noosa i två nätter, det var ganska tråkigt väder och jag gillade inte riktigt hostelet så det var två lite onödiga dagar. Personalen var otrevlig, det luktade äckligt, köket var inte så fräscht osv. Första natten var ac:n på på kalluft av någon anledning så jag höll på att frysa ihjäl, kunde inte sova mycket alls och jag drömde massa konstiga grejer. Nästa morgon vaknade jag klockan 8 av att dom börjar spela musik preciis utanför mitt fönster, och bara två låtar på repeat!
Jag tror att jag bodde på fel sida av Noosa, jag bodde nära en strand men det var inte main beach. Det fanns ingenstans i närheten man kunde köpa mat, men jag unnade mig en glass i alla fall. Jag köpte en Twister som här heter Cyclone haha. Sen fanns det en glass som hette golden gaytime också..
.
.
Lite konstigt hus
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

SOUTH BANK

Sen jag lämnade Sydney har det varit ganska bra väder och Brisbane har varit varmt och skönt, lite kallt en del nätter bara. Nu när jag varit i Noosa har det dock varit lite regnigt och tråkigt och allmänt några bortkastade dagar.
En bra sak som man har på dom flesta ställen förutom bubblers är bbq. Längs esplanader, i parker och vid vattnet brukar dom ha gratis bbq så man bara tar med sig kött och grillar. Australienare är helt galna i bbq (eller barbies som man säger här). Antingen grillar man korv (som oftast inte smakar så gott plus att man inte har korvbröd så man använder vitt rostbröd) eller så grillar man korv, känguru, kött och massa annat samtidigt. Jag tror att jag har ätit mer korv i Australien än jag har gjort i hela mitt liv, man äter korv hela tiden! Kommer sakna känguru dock!
.
En dag gick jag in på en resebyrå för att boka två grejer som kändes lite för jobbigt att boka själv, för mycket olika företag att välja på osv. Kändes inte bra alls, är verkligen inte den som går in på en resebyrå och bokar massa grejer, jag vill boka själv. Det kändes nästan lite som jag svek mig själv, men efter det här ska jag inte gå in i någon till haha! Jag gick in i en i Byron Bay för att få gratis internet men jag fick fly för att dom försökte sälja på mig massa grejer!
.
Nu har jag ju varit i tre av dom stora städerna i Australien: Sydney, Melbourne och Brisbane. Jag tycker om alla men jag tror nog att Brisbane och Melbourne är mina favoriter. Sydney är lite för stort för mig, Melbourne och Brisbane var mycket trevligare. Brisbane är mycket varmare, mysigare, renare, mycket finare längs vattnet och mindre anpassat för bilar än dom andra. Kylan i Melbourne drog ner det lite men på sommaren är det nog underbart! Så jag kan nog inte helt välja vilken stad som är min favorit..hmm..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

FRASER ISLAND DEL 4 + RAINBOW BEACH

Sista dagen var det inte så roligt väder, vi åkte först till en jättefin sjö vid sanddyner och badade där. Eller dom flesta badade inte alls, några var i ett tag och jag typ simmade runt i en halvtimme hehe! Alla tyckte det var kallt men det var skönt i vattnet! På vägen tillbaka till bilen började det regna så då var man härligt blöt och kall. Sen tog vi färjan tillbaka till Rainbow Beach!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Rainbow Beach
.
.
.
.
.

FRASER ISLAND DEL 2

Andra dagen började vi med att åka och kolla på ett skeppsbrott, sen åkte vi till en liten creek som var jättefin. Sen flöt man bara ner tills man kom tillbaka igen, var så himla skönt att bara ligga där och flyta. Efter det satte vi upp ett rep mellan våra två bilar och spelade lite volleyboll med gruppen. Sen utmanade vi en annan grupp från en annan tour och såklart vann vi! (eller det tror jag i alla fall)
En grej som fanns på ön var dingos, vilket är typ vildhundar. Dom kan vara ganska farliga och attackera om man inte visar att man är den som bestämmer. Man fick inte gå runt själv, om man behövde gå på toa mitt i natten var man tvungen att väcka någon som kunde följa med. Man kunde inte lämna mat, krämer osv i tälten för att dom river sönder dom i så fall ahah. Jag gick runt med en "dingostick" som man skulle typ slå i marken om det kom en dingo och då sprang den iväg. Vi såg massa dingos men bara en som kom ganska nära.
.
.
Under dom tre dagarna vet jag inte hur många gånger vi lyssnade på Gotye, det blev vår lilla Fraserlåt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Det var lättast att flyta på magen eftersom arslet fastnade i sanden hela tiden när man låg på rygg haha
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

FRASER ISLAND DEL 1

Efter Noosa åkte jag på en tour till Fraser Island i tre dagar och två nätter, det var väldigt kul! Första dagen tog vi en färja över till ön och sen körde vi till en sjö med skiitklart vatten, det var så himla fint! Där badade vi ett tag och sen åkte vi till stället där vi skulle sova som var helt okej. Vi åt skitgod mat som Ben i vår grupp gjorde och sen satt vi runt brasan.
På Fraser Island finns det inte så mycket riktiga vägar utan man kör på sanden vilket var skitcoolt! En lite konstig sak var att det i princip bara fanns två regler på ön: man fick inte spotta i elden eller vissla. Var lite svårt att inte vissla faktiskt, det tänker man ju inte på att man gör. Utöver det kunde man göra typ vad man ville.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jag ute på en simtur eheh
.
.
.

SANDBOARDING 3

Sista delen med sandboardingbilder. I och för sig inga bilder på det men från precis efter när vi gick och såg på solnedgången som var jättefin!
Idag har varit en bra dag förutom att det har regnat lite. Gick och hälsade på farmor och farfar vilket var väldigt kul och sen har jag fixat lite i mitt rum. Dock har jag fastnat lite eftersom jag inte får in något mer i min garderob nu och jag har fortfarande en stor resväska kvar med ouppackade kläder..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

THREE LITTLE JOINTS

Hostelet jag bodde på var ganska bra, dock blev jag tvungen att byta rum två gåner för att jag förlängde min bokning så i och för sig kanske jag får skylla mig själv lite. Dom hade tre katter där, man ser aldrig katter i Australien, ALLA har hundar! Dom fick mig att sakna Svea lite..
Jag har varit ganska lat med maten, det är så drygt att köpa grejer som man sen måste släpa med sig när man åker till ett nytt ställe. Typ alla som bodde där var värsta ambitiösa och gjorde riktig mat, man blir alltid lite avis haha. Det var några från Frankrike (det bodde typ bara fransmän och tyskar där) som höll på att göra gnocchi, det är väl ändå lite överambitiöst? Och jag blev ännu mer förvånad när dom tog fram sina egna knivar! Hahah!
.
I mitt första rum var det inte så jättelätt att sova på grund av en kvinna från nya zeeland. Asså jag har ALDRIG hört någon som snarkar så högt! Det var helt galet! Och hon snarkade exakt hela nätterna, hon lät typ som en gris! Det var flera i vårt rum som typ sov i kompisars rum för att dom inte kunde sova ahha. Dom flyttade ut som tur var, dock flyttade jag ändå rum då.
.
Det är alltid lite tråkigt att lämna ett ställe, man har gjort sig lite hemmastadd, packat upp osv. Det är alltid i slutet som man träffar dom najsaste människorna så det är lite tråkigt att åka till ett nytt ställe som man inte har någon aning om hur det kommer vara. Sista kvällen var det gratis bbq vilket var kul! Det var även en grekisk högtid (jag tror det bara var i brisbane) i en park som vi dock inte gick på. Men vid nio var det fyrverkerier vilket var jättefint. Hostelet ligger typ på ett berg så från balkongen såg man ut över typ hela stan och fyrverkerierna, skitfint!
.
.
.
.
.
.
Hmm..
.
.
.
.
.
Adelaide Street, Byron Bay Coffee och Melbourne Street i Brisbane? Jag fattar inte..
Det fanns en restaurang som hette Three Little Joints också ahha, lite roligt. Inställningen till weed är mycket mer avslappnad, det är inte alls konstigt att man går runt och röker weed. I Sverige känns det som typ jättehemskt men här är det nästan som att dricka, inte så konstigt alls. En del tycker till och med att det är typ "farligare" att dricka än att röka på.

BRISBANE

Jag var i Brisbane i typ en vecka och det var väldigt fint! Det var skönt att komma till en lite större stad igen så man bara kunde gå runt och utforska och hitta små fina områden. Jag har dock varit vääldigt dålig på att ta kort, orkade inte ta med mig kameran hela tiden så jag har bara lite kort på mobilen som jag inte kan få in i datorn. Bland annat gick jag förbi ett dött djur som jag inte riktigt förstod vad det var för nått. Det var typ som en blandning mellan en hund och en räv fast med ganska lång svans och långa klor. Någon som vet?
När jag först kom till Brisbane trodde jag att jag skulle bo på den andra sidan av ån/floden så det blev helt fel första gången jag gick ut och tog en promenad. Jag hamnade på ett helt annat ställe än vad jag trodde, det kändes som jag gick åt fel håll och allt var bara helt tvärtom.
Det känns som att Brisbane var mer anpassad för cyklar och gående än Melbourne, Sydney och Cairns. Det fanns överallt cykel- och gångvägar, det fanns gratis cyklar man kunde låna över hela stan osv. Jag bodde i ett ganska mysigt område på ett berg med ändå nära avstånd till stan. Det som också var bra var att ena sidan av floden kändes mer business och den andra var lite trevligare och mysigare så jag hängde mest på den delen av stan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

BLANDAT BYRON 2

En kväll när vi var påväg hem kom det fram en kille och gav mig en liten rosa cykel, så fin! Dock blev jag tvungen att lämna den när jag åkte men jag hade gärna tagit med den hem hehe. Så fiin men lite trög kanske..Cyklade runt lite dagen innan jag åkte och hade tänkt cykla upp till fyren men jag insåg att den nog inte skulle klara av så branta backar..Men den hjälpte mig att smita undan jobbiga människor som försöker sälja på en resor och skit ahha!
.
.
En affär med massa smyckesgrejer, aaahh kunde inte köpa nått för att jag typ inte får plats med något i min ryggsäck..
.
.
.
.
.
Karaoke i baren på hostelet
.
.
.
.
.
Gillar den svenska flaggan i bakgrunden!
.
.
.
.
.
.
.
Åh min fina cykel, vill ta med den hem!
.
.
.

RSS 2.0