MINA MÅNDAGAR

Den här veckan tänkte jag göra ett inlägg varje dag om vad jag har för rutiner och vad jag i vanliga fall gör! Jag går upp lite innan sju på morgonen, Matt och Natalie åker till jobbet runt halv åtta och jag och barnen åker vid halv nio för att lämna Sabrina på skolan.
.
.
På måndagar är jag och Madelaine på gymnastik 9-10.
.
.
.
.
.
.
.
Efter gymnastiken åker vi till McDonalds med några fler barn och deras föräldrar så dom kan leka ett tag till.
.
Vi brukar komma hem igen vid halv tolv kanske och då leker vi eller hittar på något. Idag gjorde vi påskägg.
.
Runt tjugo i tre åker vi till skolan och hämtar Sabrina (skolan slutar tio i tre). Sen leker dom alltid en stund på lekplatsen innan vi åker hem och packar ihop och äter lite. Ca kvart i fyra åker vi till Sabrinas simning och hon simmar 16.15-17.15 och sen brukar vi vara hemma runt sex. Efter det är jag ledig resten av kvällen.
.
.
.
Bästa tiden på dygnet är runt 16-18 när det är lite svalare och solen går ner!

HALLOWEEN

Igår var jag på en väldigt ambitiös halloweenfest! Spindlar, skelett, spindelväv osv i hela huset och det var massa mat och aktiviteter! Visste inte att det var så stort här, det känns knappt som man firar det hemma. Jag förknippar halloween med höst, mörker och kyla, det var ju i och för sig mörkt men varmt och typ sommar! Glömde ta bilder på hur det såg ut inomhus men jag har några från hur det såg ut utomhus i alla fall!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Pratade lite med Madelaine idag. Hon berättade om varför hon och Matt gjorde slut (han försökte bestämma för mycket över henne) så nu har hon bara två pojkvänner kvar (som är brorsor!). Det kom sen fram att hon också på något sätt är deras syster..hmm...

BRA START

TACK till dig som började klippa gräset precis vid vår uppfart klockan åtta på en lördag och sedan höll på till klockan tio!
.
På tal om högljudda saker så var den här inne i mitt rum för några dagar sen. Dom är inte så jättebra på att gömma sig, speciellt inte när dom låter skithögt! Alla dörrar och fönster var stängda så den var kvar under natten, dock inte på samma ställe när jag vaknade..

BUUUURN

Idag satte jag på mig cykelhjälmen och cyklade in till stan, vet inte exakt hur långt det är men kanske en mil eller nått. Det kändes inte så långt eftersom det är så platt, hade lite motvind i början bara. Jag cyklade i alla fall längs vattnet till lagunen och sen hoppade jag i och svalkade mig lite! Vattnet var mycket högre nu än dom gånger jag varit där så det var mycket finare längs stranden!
.
Jag ville inte vara ute i solen för länge så jag började cykla hemåt men märkte att jag såg lite röd ut på armarna. Jag smörjde in armarna och ansiktet i panik med solkräm men det var lite försent..Min näsa haha...När jag äntligen kom hem upptäckte jag att jag glömt mina nycklar, så jag var utelåst ett tag..
.
.
.
.
.
.
Några typiska affärer som finns här!
.
.
.
.
.
.
.
Har sett några till liknande av dom här, känns ganska konstigt, men dom håller sig nog sysselsatta!
.
.
.
.
.
hehe...

FEMININE GODDESS

Sitter i sängen och slappar, lyssnar på havsmusik och filosoferar. Typ. Igår körde jag runt lite i cirklar för att GPS:en sa att det var 100 m innan jag skulle svänga när det var typ 10..Jag har i princip inte använt GPS:en alls, dom två första veckorna satt jag och memorerade vägen till alla viktiga ställen för att slippa använda den. Den avbryter ju musiken heela tiden!
.
Jag kan typ inga gatnamn utan jag har lärt mig hur det ser ut där jag ska svänga, typ vilka affärer som finns och allt sånt! Det blir lättare att veta vägen för då vet man från början vilken fil man ska ligga i. Jag är ju inte jättevan vid så mycket trafik men det är nog bra att träna på, känner mig fortfarande lite klaustrofobisk när jag ligger i mittenfilen haha. Jag hittar ganska bra nu och när jag inte vet vart jag är tar det inte så lång tid innan jag känner igen mig så det känns skönt!
.
.
.
.
Trevlig läsning i Cairns Post
.
.
.
.
.
.
.
Madelaine och hennes kompis tyckte det var en smart idé att smörja in Thor med läpplans en dag efter han blivit klippt och fin..Whyyy???

KROKODIL

Idag har varit en helt vanlig måndag, har inte hänt något utöver det vanliga. Ska berätta någon annan gång vad jag har för rutiner varje dag. Jag vill ta lite bilder först, har inte tagit några idag..
.
Jag läste idag i Cairns Post att det varit en krokodil i Palm Cove där vi var förra helgen! Eeehh..och jag ska dit om två helger, blir lite rädd..Jag vill kunna bada i havet! Stranden hade blivit avstängd och den 2 meter långa krokodilen hade varit "ovanligt orädd för människor" och varit nära stranden antar jag. Det hade varit en till krokodil vid en annan strand nära också..Så vi får se hur det går, hoppas att det inte är några krokodiler, regn eller att manetsäsongen börjat (då kan man inte bada i havet alls) när jag åker till Palm Cove!
.
Förra veckan var jag och försökte hitta ett par stövlar, jag gick in i varenda skoaffär men såg inte ens en enda stövel! Sjukt konstigt, jag tycker det borde finnas eftersom det kommer regna i typ tre månader..Dock har inte regnperioden börjat än så det kanske kommer eller nått..Nu är det varmt och sol igen så jag är glad (och lite yr).
.
En annan konstig sak är att jag sett en kille typ 5 gånger nu! Första gången såg jag honom när jag och Sabrina var och åkte skridskor och sen har jag sett honom vid EXAKT samma korsning i stan, läskigt..
.
.
.
.
.
Jag äter en klubba i Palm Cove

SLAPP SÖNDAG

Idag har det inte regnat något så det har blivit vaarmt igen=ingen energi. Gick och la mig i sängen efter frukost och stannade där några timmar innan jag orkade göra något. Jag gick ut på en promenad vid ett (kanske inte jättesmart) och tänkte se lite hur det såg ut på andra sidan av berget där vi bor. Jag gick upp på någon liten väg och tänkte att jag antagligen skulle komma runt på något sätt. Men icke. Efter att ha kommit till tre återvändsgränder gav jag upp och gick tillbaka samma väg. Träffade två trevliga damer som tyckte att jag skulle fortsätta hålla mig fit och avslutade med "have a nice day sweetheart!" Folk här är väldigt trevliga och frågar hur man mår, är artiga och pratar gärna.
.
När jag kom hem körde jag en stund på spinningcykeln som låter ganska högt men det var okej. Efter det blev jag tvungen att sitta ner lite, hade glömt att dricka vatten på morgonen, ops. Har inte kommit in i rutinerna att dricka vatten än och eftersom det regnat dom senaste dagarna har det inte riktigt behövts.
.
Efter det har jag mest slappat, druckit champagne och duschat. Igår drack jag ett rött vin som smakade glögg! Åh saknar glögg, det var ett tag sen. Under en period drack jag typ en tekopp om dagen...
.
.

RUSTY'S


Älskar Rusty's! Åker dit varje fredag för att köpa en ananas (!) och massa andra frukter!
.
Nominom
.
Igår var vi på Matts motorcykelshop Motosapien som han precis blivit ägare för (främsta anledningen till att jag behövdes) och åt köörv.
.
.
.

FORTFARANDE REGN

Saker som hänt de senaste två dagarna:
- Har inte regnat så mycket här i oktober på 47 år
- Poolen har svämmat över igen
- Vi har fått en vattenläcka
- Jag har ätit ett päron
.
.
- Hittade svenskt godis, dock gillar jag inte djungelvrål eller ahlgrens bilar så mycket. Ge mig MARABOU!
- En jobbig kille försökte få mig att köpa någon dyr nagelgrejs. Han fixade en nagel och det såg väl bra ut men orka sköta sina naglar! Jag är glad bara dom inte är nerbitna!
.
- Sabrina ritade oss
- Idag var det uppehåll och det hann till och med torka lite på gatorna, och jag såg solen! Saknar den...
.
Det var allt för nu!

INTE EN UNDERBAR DAG

Idag har inte riktigt varit min dag..Det var första dagen det regnade på riktigt och då regnar det myycket! Jag längtar inte till regnperioden i alla fall, inte så kul att bara stanna inomhus hela dagarna! För att lyssna på musik blev jag tvungen att stänga alla dörrar och ha på högsta volym för att regnet låter så högt. Regn kan väl vara mysigt ibland men det här regnet är mest högljutt och irriterande..
.
Dagen blev inte bättre av att jag tappade iphonen från soffkanten ner på golvet..
.
.
Bra jobbat Märta, jävla klantarsle. Min kamera krånglar fortfarande lite, man måste ta ut och sätta in batteriet en eller två gånger innan den går att starta, suck..
.
Några bilder på regnet:
.
.
.
.
.
Måste köpa stövlar, gick runt med russinfötter hela dagen...
.
.
.
.
.
.
.
Poolen svämmade över
.
.
Jag får väl glädja mig med att det är lite kallare och man slipper svettas ihjäl på dagarna med typ 28 grader inomhus! Och sen var det ju lite fint också!
.
.
.
.
.
.
.
.
.

PALM COVE

I helgen har vi varit i Palm Cove, det ser verkligen ut som bilderna man ser på typ paradisstränder och är hur fint som helst! Går inte riktigt att se hur det egentligen ser ut på bilderna, man måste se det i verkligheten!
.
Palm Cove är en liten turistort där det i princip bara finns hotell, restauranger, lite affärer och mataffärer. Jag gillar att det inte är så stort och för mycket turister, stranden är inte packad och det känns lite isolerat även om det bara är en halvtimme från stan.
.
Föräldrarna äger ett hus där som i vanliga fall är uthyrt men vi åkte dit i helgen för semester. Dom kallar det för sin "sommarstuga", ganska fin jämfört med vad jag tänker att en sommarstuga är hehe.
.
Så på lördag var det första gången jag var på stranden i Australien! Jag kunde inte riktigt fatta att jag var där, det var för vackert för att förstå! Vi var ute i solen i typ 5 timmar och jag hade faktiskt solkräm med 30+ på mig men jag brände mig ändå lite på axlarna och armarna..Jag råkade som vanligt bränna mig i hårbotten också, lite svårt att ha solkräm där..Jag har inte blivit en hattmänniska än men det kommer jag nog bli snart, man klarar sig inte utan en när det blir sommar!
.
.
Utsikt från handduken
.
.
.
.
.
.
På söndag var min idé att se soluppgången vid stranden. Så jag gick upp vid fem men det blev aldrig riktigt någon soluppgång, det blev typ bara ljust..
.
Såhär såg det ut när jag kom
.
.
.
.
.
Jag fick inte se solen men det var fint ändå! Vattnet var alldeles stilla och det var ganska få människor. Efter en stund kom det en man och satte sig en bit bakom mig och gjorde någon slags meditation eller nått. Vågade inte fota honom men han såg väldigt fridfull ut i alla fall haha
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Resten av dagen höll jag mig borta från solen..På eftermiddagen åkte föräldrarna hem och jag och barnen stannade en dag till. Palm Cove är ett av dom populäraste ställena i Australien för bröllop och vi såg lite av ett när vi var där på eftermiddagen. När vi körde hem åkte vi också förbi ett! Så fint!
.
.
.
.
.
.
.
Fotograf på språng
.
.
På kvällen hade jag ett till trevligt möte med en ödla..Den var inne i badrummet och jag försökte få den att springa upp på väggen där jag i alla fall kunde se den hela tiden. Men den sprang istället in i sovrummet och gömde sig under en hylla.
När jag sen gick och la mig var den inte kvar längre och jag kunde inte se den någonstans! Det slutade med att jag beväpnade mig med en tygorm för att kunna fösa/slå bort den med om den skulle få för sig att hoppa på mig hehe.
.
En död ödla jag hittade hemma för några dagar sen. Hoppas att det är den som var i mitt badrum och att jag typ skrämde den till döds mohahah
.
På måndagen var vi på stranden och i poolen igen. Jag hade fortfarande solskyddsfaktor 30+ men jag måste ha missat lite för jag har en röd liten fläck på ryggen..oops. På vägen hem var jag ganska trött och visste inte riktigt vart jag var. Så jag råkade missa avfarten, bra gjort..
Jag glömde ta kort på huset så jag gör det nästa gång jag kommer dit!

ÖDLAN

Igår fann jag en obehaglig överraskning i mitt badrum. En liten ödla satt precis ovanför spegeln och glodde på mig. Jag var mest rädd att den skulle hoppa rakt upp i mitt ansikte eller nått sånt..När jag kom närmare kröp den iväg och sprang in bakom toan! Jag fick panik och tänkte att jag aldrig mer skulle lämna toadörren öppen. Jag spolade toan för att den skulle komma ut och ödlan sprang ner på golvet. Vi var nog båda lika rädda och jag stod och hoppade runt lite på golvet och visste inte riktigt vad ödlan planerade att göra. Tillslut sprang den ut UNDER dörren så nu är jag alltid lite extra uppmärksam när jag går in i badrummet..
.
Dom här ödlorna är ganska vanliga och vi har en del runt huset. Dom brukar oftast vara vid balkongen/altanen och kommer fram på kvällen och gör massa jobbiga ljud. Jag har sett någon inomhus i allrummet men ingen i mitt rum än som tur är!
.
.
.
.

VÄRME

Jag har inte riktigt blivit van vid den här värmen än..Jag dricker inte tillräckligt med vatten än för att jag glömmer bort det och går för det mesta runt och känner mig lite svimfärdig. Jag är allmänt tröttare och har ingen energi att göra nått, speciellt när barnen vill leka heeela tiden!
.
Idag var det 28 grader klockan 9 på morgonen så det har varit en varm dag! Efter att ha varit ute och flängt lite blev jag och Madelaine tvungna att hoppa i poolen för att svalka oss en stund! Jag saknar faktiskt att ta på sig något lite varmare på kvällen och att sova med tjockt täcke! Jag tror jag har druckit te en gång under tiden jag varit här, det känns så konstigt att göra det när det är varmt liksom!
.
Eftersom en av anledningarna till att jag är här är värmen så tycker jag det är lite fusk att använda ac:n, MEEEN eftersom det varit så varmt idag ska jag unna mig lite ac inatt! Funderar på att sätta den på typ -5, vi får se....
.
.
Sabrina och jag

TABLELANDS

Igår och idag har det varit riktigt varmt, varmaste dagarna under den tiden jag varit här! Vi åkte upp till Tablelands på dagen och kollade runt på lite olika ställen. Vägen upp var jättekrokig så när jag sen gick ut ur bilen i 34 graders värme var jag lite yr..På hemresan åkte vi en annan väg som var ännu krokigare så jag mådde lite illa där ett tag också!
.
.
.
.
.
.
.
.
Coffee- and Chocolate Works
.
Curtain Fig Tree
.
.
.
.
.

12 ÅR IGEN

I fredags var jag och shoppade på Cairns Central. Klädmodet är ganska likt det i Sverige men man slipper köpa alla mörka tjocktröjor och varma tråkiga kläder! Affärerna verkar lovande så det kommer nog bli en del köp framöver. Den enda affären jag kände igen var Body Shop (=inget H&M=BUUU).
.
.
Dom flesta ställen har redan börjat med julgrejer!
.
I Australien är det lag på att ha cykelhjälm så jag gick och köpte en (vill inte direkt hamna i trubbel här, var tillräckligt drygt att komma in i landet..) Känns som man är 12 år igen och när det blir varmare kommer jag svettas ihjäl, men skönt att inte behöva ta bilen överallt nu!
.
Förövrigt skulle jag inte ha badat med knut..

SOCKERRÖR

Lite bilder från en promenad vid sockerrörsfälten!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

KRÅNGEL

Min dator har krånglat dom senaste dagarna och nu har kameran också börjat..Så jag har inte kunnat lägga in några bilder och har inte direkt haft någon lust heller, har varit lite allmänt less. Har drömt massa om att jag åkt tillbaka till Sverige för att säga hejdå igen och massa sånt, tror jag längtar hem lite! Saknar att veta hur allt är och fungerar, här måste man hela tiden anpassa sig till något nytt och lära sig göra saker på andra sätt.
.
Det är inte direkt så praktiskt att skicka in kameran på lagning i Sverige så vi får se vad som händer..
.
.

VOLVO XC90

Förra veckan var första gången jag körde bil här. Det var lättare än jag trodde att komma in i vänstertrafiken och dom flesta skyltar och regler är liknande. Jag hade observerat trafiken under en vecka så det var inte så svårt sedan. Bilen är automatisk vilket gör det myycket lättare. Man slipper växla och behöver bara gasa och bromsa. När jag vet vägen är det inte så svårt men när jag tappar bort mig kan jag få lite panik ibland, det är ganska mycket trafik på dom stora vägarna så det är bra att veta vilken fil man ska ligga i för det blir ganska trångt och svårt att byta fil.
.
Bilen är lite större än vad jag är van vid men det är skönt att sitta högt och kunna se vägen! Ratten är ganska tung men det där kan man ju efter bogseringsincidenten.. Jag är väl inte helt van vid den än men det är nog ingen fara.
Dom flesta håller hastigheten eftersom det tydligen är mycket poliser ute, men man kör ganska nära varandra. Vägarna är bra men kanske inte lika säkra som i Sverige, ganska höga hastighetsbegränsningar på smala och krokiga vägar.
Det är mycket trafikljus på dom stora vägarna så man får ofta sitta och vänta länge. I villaområden verkar det inte finnas någon slags höger- eller vänsterregel, som jag förstått så kör den som kommer först till korsningen.
.
.
.
.

RSS 2.0