NOM NOM

Jag varnar känsliga tittare för bilderna hehe. Hittade den här lilla krabaten idag, funderade en stund på om jag skulle ta med den hem och dissekera eller inte hehe...
.
.
.
.
.
.

BRA DAG

Idag har varit en skön dag. Mitt humör påverkas verkligen mycket av vädret. I början tror jag att jag tog solen lite för givet, det var ju liksom sol varje dag. Sen i januari gick alla bara runt och väntade på att det skulle regna medan jag fasade inför det. Men det har inte regnat mycket alls, regnperioden har varit sen och jag har haft tur!
Jag blev helt galen i att kolla vädret och tog verkligen vara på soliga dagar. Sen började det regna, blev nästan lite deprimerad. Och då har det inte regnat en lång tid, bara väldigt mycket. Så tråkigt när himlen är mörk en hel vecka, tur att jag inte var hemma under den svenska vintern!
Nu när solen är tillbaka blir jag bara glad! Har gått och varit lite orolig för att det ska vara dåligt väder när mamma och pappa är här, jag har försökt fråga massa människor om vad det är för väder i april. Det är fortfarande regnperiod så det kan regna jättemycket men som det ser ut nu så kommer det bli bra på måndag-onsdag så det är ju nått i alla fall! Det är väl lite som midsommar, antingen är det jättebra eller så spöregnar det.
När det regnade så märkte jag hur min solbränna försvann, kände mig så blek! Men nu har jag börjat jobba på den igen, har blivit mästare på att sola vill jag nästan säga. Jag hatar att använda solkräm så jag brukar lägga mig utan solkräm tills det börjar bränna och man ser att huden är röd, då ligger man lite till och sen slutar. Resultatet blir precis så att man inte blir röd, perfekt!
.
.
Ikväll
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ANSLAGSTAVLA

Har uppdaterat min anslagstavla lite med nya bilder och sånt! En liten detalj i mitt rum bara. Förutom det här har jag bara ett inramat kort vid sängen, sen har jag inte gjort så mycket mer intressant heh.
.
.
Blandade foton, en flagga, en liten god jul-lapp från mamma och pappa och ett alla hjärtans dag-kort från Sabrina
.

UT I SOLEN

Hade tänkt skriva igår men min dator dog på eftermiddagen och sen funkade inte min laddare av någon konstig anledning! Just nu hinner jag inte skriva eftersom jag måste ut i sooolen! Jaa den är tillbaka! Var lite regnigt på morgonen och nu är klockan tolv så det är lite för varmt för att gå ut och gå eller nått, så tänkte bara lägga mig vid poolen och steeka. Man måste ju jobba lite på brännan så mamma och pappa kan se bleka ut bredvid mig hehe.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ESPLANADEN

I lördags åkte jag och kidsen till esplanaden och hängde lite. Tränade lite på ett av träningsområdena, åkte sparkcykel, klättrade, hoppade hopprep, samlade snäckor och gungade. Var ett tag sen man sist hoppade hopprep, på mellanstadiet hoppade vi ju typ varje rast! Längs hela epslanaden finns det några "träningsområden" eller vad man ska kalla det med typ någon slags cykelgrej, situpsgrejer, crosstrainergrej osv. Kanske skulle gå dit och pumpa någon gång hehe?
.
.
.
.
Ganska fin utsikt ändå, Sabrina hade dock lite korta ben. När jag gick förbi för några dagar sedan satt det en gammal gubbe med hawaiiskjorta och cyklade, tyckte jag såg lite roligt ut!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

EN VECKA

Ikväll körde jag en sista skype med mamma och pappa, imorgon är det exakt en vecka tills dom kommer hit, GAALET! Ska bli sjukt kul i alla fall! Kändes som det var alldeles nyss det var en månad innan dom skulle komma, tiden har gått snabbt.
Det har varit mycket lättare med hemlängtan eftersom jag har vetat ganska länge att dom skulle komma, annars hade det känts som evigheter till man fick träffa någon hemifrån igen. Men jag saknar Sverige ibland, allt man är van vid, naturen, alla kompisar, alla platser osv!
.
.
Den här såg jag idag när jag var ute och gick, andra ormen på fem dagar!
.

SKILLNAD

I måndags var det ju massa översvämningar, sen regnade det hela måndagen och tisdagen också. Sen dess har det varit sol och fint väder. Jag vet inte vilken dag vägarna öppnade igen men i fredags när jag gick förbi var allt vatten borta. Jag fattar inte vart allt vatten tog vägen på så kort tid?! Det var ju hur mycket som helst!
.
.
I måndags
.
.
.
Fredag
.
Nästa bild är tagen från staketet till höger i det här kortet
.
.
.
Ån som är vid sockerfälten, här är vattnet ändå ganska högt (mot i vanliga fall)
.
.
.
Vägen till ån såg ut såhär i måndags
.
Fredag
.
.
.

I VATTNET

Här är några bilder jag tog igår med min nya undervattenskamera:
.
.
.
.
.
.
.
.
Haha mitt hår ser väldigt mystiskt ut
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

PROMMIS

Idag var det så himla fint väder så jag var tvungen att ta en promenad ute, det har jag verkligen saknat! Benen bara gick av sig själva och jag powerwalkade 12 km! Sen har jag badat i poolen och solat lite, precis så att jag inte brände mig!
.
.
.
.
.
.
.
.

SOL

Idag var första gången jag såg solen på länge! Var typ i chock, höjde humöret rejält i alla fall! Emma var här och hälsade på och vi bakade kladdkaka, såå gott! Känns väldigt svenskt och det var jättelängesen jag bakade. Sen när vi var ute och gick såg vi en orm! Den var ganska liten men det var första gången jag har sett en vild orm här (förutom den döda, om den nu var död..).
.
.
Ja okej här är det lite molnigt men det blev jättesoligt sen!
.
Alla barn fick klä sig i rött och vitt idag för att det var ett år sedan en jordbävning (tror jag det var) i Japan
.
Såhär fint har det varit ikväll (innan det blev kolsvart vid sju)
.
.
.

BILKULTUREN

Jag tycker att bilkulturen här är lite intressant. Man åker bil överallt även om det tar typ 10 minuter att gå. I och för sig så är det ju så himla varmt, men man blir ju ändå svettig så fort man kliver ur bilen så det spelar ju inte direkt någon roll egentligen. Det finns inte så mycket samåkning heller, i en familj har man oftast minst två bilar. I Cairns bor det ca 150 000 vilket kanske inte är så jättemycket (alla här kallar det i alla fall för en småstad) men det är ändå väldigt mycket trafik.
Jag tycker själv det är lite jobbigt att vara så beroende av bilen. Jag skulle ju kunna gå eller cykla till stan men det är ju ändå 1 mil så det tar en stund och jag kan ju inte gå runt med så mycket packning (plus att jag skulle bränna och svettas ihjäl, om det blir sol snart vill säga..).
.
Alla som är härifrån är ju uppväxta med att ta bil överallt så jag antar att det är naturligt för dom och många blir förvånade när jag säger att jag har gått till skolan eller någonannanstans. För mig är det tvärtom, det är så naturligt för mig att gå eller cykla överallt och jag saknar det lite. Att bara hoppa på cykeln och rulla ner till stan på 5 minuter eller gå till skolan och tillbaka, jag skulle aldrig komma på tanken att ta bilen. Jag har ju inte direkt någon egen bil hemma och här har jag i alla fall tillgång till en bil nästan hela tiden. Jag har märkt att jag har påverkats en del av bilkulturen här. Ibland blir jag lite lat och tar bilen även om det inte är långt och jag har börjat prata om sträckor i bilminuter. Om någon hemma skulle fråga vart jag bodde skulle jag säga 15 min från centrum (alltså att gå) och om någon här frågar vart jag bor svarar jag 15 min från centrum men då menar jag med bil.
.
För några dagar sedan såg jag en sak i Madelaines klassrum som jag tyckte var intressant. Dom hade frågat alla barn i hennes klass hur dom hade kommit till skolan, tex gå, cykla, bil. Resultatet var att 2 stycken hade gått och 22 (!) hade åkt bil! Nu kanske det kan bero på att många jobbar i stan och "måste" (det finns ju faktiskt bussar) åka bil men det måste väl vara många som är hemma med yngre barn? Blev lite chockad, jag undrar vad det hade blivit för resultat hemma i Sverige!
.
.
.
.

SÅHÄR MYCKET REGNAR DET

Jag vet inte om jag kanske har klagat på att det har regnat men nu har jag bildbevis på hur MYCKET det faktiskt har regnat. Har inte varit några småskurar här inte, regnar det så är det rejält. Det ska tydligen regna ännu mer dom kommande dagarna och ikväll är det typ stormvarning så vi har stängt alla dörrar så vi får se hur det kommer se ut imorgon! Just nu spöregnar det, åskar och blixtrar!
.
.
För några månader sedan
.
Idag
.
.
.
.
.
Hade tänkt kolla hur hög vattennivån var här, den är helt översvämmad eftersom vägen dit såg ut såhär:
.
.
.
.
.
.
.
Halva rondellen och hela Freshwater creek var översvämmad
.
.
.
.
.
.
.
Vet inte riktigt hur långt på den här vägen det ser ut såhär, är inte säker på om det går att komma runt från andra hållet eftersom andra vägar också är avstängda. Många är fast hemma och har inte kunnat komma till jobb och skola.
.
.
.
.
.
Såhär ser det i vanliga fall ut från balkongen
.
Nu när det är så mycket vatten har det bildats en "extra" å över sockerfälten

ST PATRICKS DAY

St Patriks Day var kul! Det var väldigt mycket folk ute, folk hade grönt hår, hattar, kläder osv. Varför har inte vi sådana här roliga högtider? Dock träffade jag inte en enda person som faktiskt var irländare haha. Idag har jag massa små gröna paljetter på mig från en hatt, fastnar typ på huden!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Haha jag diggar västen till vänster

HEJ

Idag när jag gick ut på en promenad började det regna, då blev jag sur och gick hem. Igår gick jag med Emma och då regnade det lite men det var värre idag, var ganska blöt när jag kom hem. Nu ska jag fira St Patricks Day, ska bli intressant!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

KONSTIGT

Det är ganska mycket här som är konstigt, enligt mig i alla fall. Egentligen är det bara annorlunda och jag är inte van vid det. Tex var jag ju inte van vid att köra på vänster sida men är det verkligen sämre? Vet inte riktigt.
Jag skulle kunna hålla på i evigheter om jag skulle räkna upp alla saker som är annorlunda men här är några:
  • Av någon anledning är det mesta gjort för utomhus. Eftersom det regnar ganska mycket också så är det konstigt att det inte är mer saker som är gjorda för att vara inomhus, när det regnar blir det liksom öde överallt.
  • Folk har mycket kläder på sig. Man går runt i långbyxor och koftor, jag har inte haft långa byxor en enda dag sen jag kom hit! Det verkar inte existera fyra årstider, man pratar mest om sommar och vinter men för mig är det sommar hela året runt. Nu börjar affärerna rea ut badkläder eftersom det är slutet på sommaren, men snart kommer det ju bli sol och man kan bada i havet igen, förstår inte riktigt.
  • Man ser ofta skyltar i affärer "nothing over 20 dollars" vilket jag inte tycker är så smart, hade det istället stått "from 10 dollars" ser det ju mycket bättre ut!
  • När det har varit en omkörningssträcka som ska sluta så slutar den åt andra hållet. Den som blir omkörd måste alltså blinka och byta till den nya filen, mystiskt tycker jag.
  • Många affärer säljer varma kläder som tjocka tröjor, jackor, uggs, mössor osv. Det kan ju inte finnas såå många turister som orkar släpa med sig allt hem?
.
.
Madelaine i lördags påväg till födelsedagskalas

PARTYTANTEN

Halloo! Igår regnade det nästan hela dagen. Ganska mycket också, då hjälper inte dom små ihopfällbara paraplyerna så bra. Det skvätter ändå upp på hela benen (speciellt med flipflop, eller thongs som det heter här) och det droppar ner på armarna osv. En liten älv eller vad det är var helt översvämmad, var synd att jag körde bil och inte kunde ta kort på det! Blev lite chockad när jag såg det, vattennivån är i vanliga fall ganska låg och nu var typ gräset och allt runtomkring också i vatten. Sen fick man ju köra i lite vattenpölar och skvätta massa hehe!
Dom här två senaste dagarna har jag frysit. Och då har det ändå varit nästan 30 grader! Har verkligen blivit van vid värmen nu, 25 grader är typ kallt nu. Har varit ganska bortskämd med värme och sol, saknar solen!
.
Igår fick jag en teckning av Madelaine som föreställde en dinosaurie. Hon sa att hon hade försökt rita av en svamp men att det på något sätt i slutändan hade blivit en dinosaurie. Hahah fattar inte hur det händer? Hur blir en svamp en dinosaurie?
Sabrina kom med ett förslag till mig: "You can be my climbing frame, we'll attach you to a pole". Hahaha ehh, jahaa?? Tror jag skippar det faktiskt.
.
Igår var partytanten ute igen! Asså hon är så himla skön!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

MELLO

Nu tycker jag det inte är lika jobbigt med ödlorna. Jag har inget emot att dom är i mitt rum, jag vet att dom håller sig borta från min säng så det är ganska lugnt. Jag gillar däremot inte när dom är inne på toan, där finns det inte så många gömställen, det känns som dom kan krypa fram lite varsomhelst. Speciellt gillar jag inte dom svarta, det finns inte så många av dom så jag är inte så van vid att dom är överallt. Idag när jag kom in på toan var den en svart på mattan, fick lite panik men lyckades få ut den!
Jag är glad över att jag inte är hemma nu när det är melodifestivalen (eller varit). Jag haatar melodifestivalen, så skönt att inte ha det runtomkring mig hela tiden! För att inte tala om idol..
.
.
.
.
Heheh blev tvungen att lägga ut

IGÅR

Igår var Jenny och Fridas sista utekväll i Cairns, alla lämnar mig ahha, har varit kul att dom har varit här i alla fall! Hahah det var fett kul, jag träffade den 64-åriga tanten på Woolshed igen, hon är så skön!
Av någon anledning har jag fått massa myggbett dom senaste dagarna. Och dom är bara på armbågarna och fötterna, fett konstigt. En annan lite annorlunda sak som hänt är att när jag satt på bussen idag så stannar busschauffören helt plötsligt vid vägkanten och går och köper en macka? Hahha jaha?
Jahapp, det var allt jag hade att säga för tillfället!
.
.
.
.
.
.
64-åringen!
.
Hahah jag ser lite ihopklämd ut
.

TELL THAT TO YOUR SISTERS

I Madelaines klassrum hängde det massa teckningar som barnen gjort. Man skulle rita halva delen av pappret med något man gillade och den andra med något man inte gillade. Det mesta var typ jag gillar min mamma, jag gillar min hund, jag gillar inte när min bror slår mig, jag gillar inte morötter osv. Det var en som jag tyckte var lite rolig i alla fall: I like swimming, I don't like going to a hotel and have a shower by myself. Hahhaha??
När Madelaine ska säga en hemlighet till mig säger hon alltid att jag inte får berätta för någon men lägger sen till: tell that to your sisters! Sabrina brukar alltid säga "I liked you better when.." Till Madelaine brukar det ofta bli typ I liked you better when you weren't born eller nått liknande. Heh
.
.
.
.
.
.
.
.

OCH SÅ KOM REGNET..

Ikväll regnade det, och då regnar det inte lite heller! Vi var på zumba precis när det började och blev helt dyngsura. Just då var det skönt men inte så jättehärligt sen när jag med mina blöta kläder tog bussen hem (som har ac:n jättekallt), höll på att frysa ihjäl. När jag kom hem tog jag en varm dusch, måste ha varit månader sen sist! (alltså att det var varmt vatten hehe)
Nu är klockan bara nio men jag ska försööka lägga mig ganska tidigt idag eftersom jag ska upp och jobba imorgon. Så nu ska jag gosa ner mig med Racing Husqvarna tröjan och serier!
.
.
.
.

SVEA

Jag saknar min lilla Svea så himla mycket!  Hon sov alltid i någon av våra sängar och gosade i soffan. Nu bor det inga barn hemma så hon har nog ganska tråkigt. Tycker synd om henne! (och om mig som inte får träffa henne hehe)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Som ni ser är det mesta hon gör att slappa

VATTENFALL

Igår var vi alltså och badade vid ett vattenfall, det var såå fint! Trodde nästan inte vad jag såg! Det var precis vid Crystal Cascades och jag hade hört att det skulle vara finare om man tog en liten stig till vänster och det var det verkligen! Dock så råkade jag gå in rakt i ett spindelnät och en stor spindel landade på mitt ben, fick lite panik. Vattnet var alldeles klart och jätteskönt, har varit ett av dom finaste ställena jag har varit på i Australien hittills!
.
.
.
.
.
.
.
.
Drömmen att bada i ett vattenfall
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jag och Jenny klättrade upp till det större vattenfallet
.
.
.

JUST NU

Här har jag badat idag, jag har det ganska bra!

ORMSKINN

Det går verkligen inte att lita på väderprognoser här. Det står att det ska åska en vecka och istället är det sol och 30 grader. Idag skulle det ha regnat hela dagen men istället har det varit sol. Vädret kan skifta ganska snabbt också, det är stekande hett och sol och helt plötsligt börjar det spöregna. Jag brukar alltid gå runt med ett paraply, man vet aldrig när det kan börja regna! Idag har jag haft lite ärenden så jag har inte varit ute i solen så mycket.
Är för övrigt sååå less på alla hundar som skäller heela tiden. Dom börjar skälla så fort man går förbi deras hus och typ alla här har hundar. Så bara på vägen ner till skolan börjar typ 10 hundar skälla på en. Är det så i Sverige också? Kommer inte ihåg..
.
.
Det här hittade jag när jag gick ner till skolan, ehm..

BILDER FRÅN HELGEN

Halloo! Några bilder från i helgen när jag träffade Frida och Jenny från Härnösand, trevligt att träffa lite folk man känner igen! Dom stannar dock bara en vecka men! Vi drog till Woolshed och Gilligans såklart och det verkade vara en hit!
Idag fick jag en liten chock när jag öppnade tvättmaskinsluckan och det sitter en liten ödla där, mysigt. Sen var det tre stycken i köket och nu är det en på mitt rum någonstans också. Har fortfarande inte sett till spindeln..
.
.
Frida och jag
.
.
.
Jag och ?
.
Tequila-killen!
.
Jenny och jag

ÄNTLIGEN SOL

Idag har det äntligen varit sol, det har typ regnat hela veckan. Dock verkar det som att det blir regn hela nästa vecka också..Det var i alla fall skönt att kunna ta en promenad på eftermiddagen och njuuta i solen. På ett ställe luktade det svensk sommar! Det luktade grillat och det var någon som klippte gräset! ÅÅH!
På vägen tillbaka såg jag en ORM! Första gången jag har sett en i Australien (förutom på zoo). Den hängde typ på en skylt och jag var inte säker på om den var död eller levande. Kändes lite läskigt eftersom den var i typ ögonhöjd så jag gick förbi den snabbt, vågade inte ens stanna och ta ett kort ahah. För ett tag sen hittade vi ett ormskinn på vår uppfart, så det bor kanske en orm bland stenarna någonstans..
Förresten så träffade jag en padda typ en dag efter jag hade skrivit inlägget om dom. Den här var dock levande men den var precis utanför min dörr när jag skulle gå ner till bussen, blä. Vi har inte haft någon inne i huset på ett tag så det är ju i alla fall bra! (Jag är ganska noga med att stänga min dörr så inga äckliga djur kommer in från garaget. Såå skönt att slippa myggorna!)
.
.

FILM BYRON BAY

Här är en lite små blandade klipp från Byron Bay, bussresan dit och när jag landade i Cairns!
.
.

PADDOR

När jag går ner till bussen på kvällarna är det koolsvart. Eftersom vi är näst sista huset på våran gata finns det inga gatlampor så man ser ingenting. Jag brukar använda någon liten röd lampa som lyser typ 10 cm framför mig, fungerar inte så jättebra alltså. Jag väntar bara på ögonblicket när jag kommer trampa på en död padda, det ligger alltid döda längs vägkanten. Jag återkommer när det händer..
.
.
Padda som låg vid vägkanten för några dagar sedan, kul att känna den under fötterna..
.
Samma padda två dagar efter. Nu har det regnat en del men när det är sol brukar dom efter ett tag bli svarta haha. Det luktar inte gott i alla fall..
.
Sabrina tappade en tand igår ahah.
Madelaine ramlade och slog sig lite idag på lekplatsen och sammanfattade sin dag som: "A bad day at the playground" ahah

RSS 2.0