LA CAAASA

Här kommer en liten film på mitt nya hem! Ja jag vet att jag är lite seg, jag hade faktiskt tänkt lägga upp den tidigare men jag har haft lite probem, men nuså! Gjorde filmen lite snabbare för att den inte skulle bli så lång, därför den är lite skakig.
.
.
.
.
.
.
.
Mitt badrum
.
Mitt rum, det är ganska undanplockat och tomt men jag har lite ideér på gång!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Madelaines rum
.
Sabrinas rum
.
Barnens badrum
.
.
.
Såg nu att det är första advent idag, det har jag helt missat! Och jag har inte firat det på något sätt, inte ett enda tänt ljus idag, istället har jag mest varit i poolen. Meeen, kom på nu att när jag går upp är det fortfarande lite tid kvar på 27 november i Sverige! Finns dock inga lussebullar eller liknande juligt att äta. Funkar jordgubbar och ananas? Äh, får nöja mig med ett ljus..

LOS ANIMALES

Har träffat på lite fler djur på närmare håll..Grodan var ju lite gullig men paddor är äckliga. Jag blev ganska förvånad när jag såg den i hallen mellan min dörr och garagedörren. Jag jagade bort den till ett hörn och var noga med att stänga min dörr! Igår var det en ödla i på toan igen, men det gick ganska snabbt innan den sprang ut. Hatar bara ljudet av när dom ramlar ner från väggen till golvet
.
.
Vilken skönhet
.
.
.
Den här är ju i alla fall fin
.
.
.
Jag och Madelaine gick igenom en kortlek. Madelaine pekade ut kungen och drottningen och jag tog fram kortet på knekten och frågade vad det var och Madelaine svarade:
-Gud?
.

SKINKA

Ja jag vet att man inte ska leka med mat...men det var kul
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ESPLANADEN OCH MIDDAG

I tisdags var vi ute och åt på en restaurang precis vid vattnet. Det var jättefint och massa fladdermöss som flög runt och barnen fick ansiktsmålning haha. Det är så fint på esplanaden när det är solnedgång, fint och perfekt temperatur.
Igår var jag på the nightmarket som är precis vid esplanaden också, det var kul. Såklart ganska mycket turistiga grejer som boomerangs, tröjor, handdukar, smycken, uggs (?!) och massage (????)
Idag var jag för att lämna in bilen på service och gick sen in till stan. När jag gick tillbaka var det skiitfuktigt. Jag tog nog inte den snabbaste vägen och jag ville bara komma till bilen och ac. Det var så himla svettigt att gå i sol och fuktighet. Men sen började det helt plötsligt spöööregna, så jag var gaanska blöt när jag väl kom fram, russinfötterna vettni..
.
.
.
.
Massa folk som var på zumba, ser kul ut! Det är varje dag några gratis aktiviteter man kan gå på på eftermiddagarna/kvällarna.
.
Esplanaden
.
.
.
.
.
.
.
Utsikt från vårt bord på restaurangen
.

PALM COVE DEL 4 - FÅGLAR

Okej allra sista delen med bilder från Palm Cove! Den här gången inte en enda bild på stranden, kan bli lite uttjatat jag vet. Den ser ju för det mesta likadan ut.. Så jag tog lite kort på något som rörde sig istället, fåååglar!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

PALM COVE DEL 3

Näst sista delen med bilder från Palm Cove! Såg tre bröllop på två dagar! Har nu totalt sett 5 eller 6 bröllop i Palm Cove på två helger, var i och för sig bara sista jag såg den viktiga delen!
.
.
.
.
.
.
Bröllop nummer 1
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Bröllop nummer 2
.
Bröllop nummer 3
.
.
.
.
.
.
.

PALM COVE DEL 2

Här kommer lite bilder från helgen i Palm Cove! Perfekt väder hela helgen vilket resulterade i att mina fötter är brända och ömma..Det har varit runt 30 grader hela helgen och jag råkade bränna mig lite på fredagen med det var ganska lugnt dagen efter!
.
Jag kände mig så himla bortskämd! Jag fattar inte riktigt att jag bor på ett ställe folk åker på solsemester till! Det känns som jag är på långsemester och att bara gå längs stranden på eftermiddagarna är en sån frihetskänsla! Var verkligen skönt att bara slappa en hel helg vid stranden!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

PALM COVE DEL 1 - HUSET

Här är bilder på huset, eller "sommarstugan" i Palm Cove! Det ligger en gata ovanför gatan precis vid stranden, så går man bara några hus bort så ser man havet! Det är typ som ett radhus med tre till hus och en delad pool. Jag har varit där i helgen på semester, såå skönt! Perfekt väder och jag har bara slappat, solat, badat och promenerat längs stranden! Kommer fler bilder imorgon!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

PÅVÄG

Är ledig imorgon så nu drar jag till Palm Cove hela helgen! Kan näästan 100% lova att det kommer upp bilder på huset nästa vecka! Höörs!
.
.

.
.

JUL

Den här julen kommer bli vääldigt annorlunda. Det är första gången jag inte firar den med min familj, och första gången utomlands (tror jag?). Här blir det bara varmare och fuktigare och jag har inte fått några julkänslor alls. För det första firar man på juldagen så det blir lite konstigt att inte göra något speciellt på julafton när allt i vanliga fall händer. Traditionerna är helt annorlunda, är dock glad att slippa julmaten (förutom risgrynsgröt, ååh!). Man äter inte så mycket varm mat eftersom det redan är varmt ute, vad jag vet kommer vi äta räkor!
.
Det här är egentligen ett ganska konstigt år. Helt annorlunda rutiner, vardagsliv och klimat. Första gången jag varit hemifrån så här länge utan att träffa någon jag känner. Är så konstigt att min familj är på helt olika platser. Agnes i Stockholm, jag i Australien, Elsa i USA och mamma och pappa helt ensamma hemma (med Svea, som säkert har skiittråkigt)!
.
.
Kommer sakna svamparna i julgranen
.
.
.
.
.
.
.
Forever den längsta tjejen i familjen!
.
.
.
.
.
Haha Elsa lyckades på något sätt komma med på alla bilder! Drömde att jag hälsade på henne i USA, man blev tvungen att klättra upp för någon jättesmal stege för att komma till henns hus som typ låg i en koja? Sabrina och Madelaine tycker vi liknar varandra i alla fall, kanske dags att erkänna.. Har skypat lite med henne och det känns som det är många saker som är lika. Det känns som Australien och USA är lite lika när det gäller bil, matkultur, arbete osv. Hade inte förväntat mig att det skulle vara som USA alls! Lilla lillens blogg om USA hittar du HÄR
.
Idag drack jag förresten mjölk. JAG DRACK MJÖLK! Blir förundrad över mig själv ibland. Just nu är jag ensam hemma med Sabrina och Madelaine och vi har precis jagat en ödla. Den har sprungit runt med sin unge i munnen. Helt plötsligt hörde jag hur den ramlade från taket ner till golvet. Jag hade inte direkt koll på den då så jag fick lite panik och hoppade upp på soffan...

CRYSTAL CASCADES

Idag åkte jag och Madelaine till Crystal Cascades. Efter att ha åkt lite fel hittade jag det äntligen! Det var himla fint! Vi gick först en bit och kollade runt lite (eller Madelaine satte sig ner och åt och jag gick runt och fotade) och sen gick vi tillbaka och badade. Vattnet var lite kallare än på stränderna så det var skönt! Det var väldigt fint med dom höga bergen och med vattenfallet i bakgrunden.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Fotat från vattnet där vi badade åt ena hållet
.
.
.
'
Andra hållet
.
Rakt fram
.
Sen försökte Madelaine fånga insekter eller nått
.
Sen sparka på sparkcykeln
.
Och sen cykla!

OM SVENSKAN

De enda gångerna jag egentligen pratar svenska längre är när jag skypar. Det är inte alls samma sak att chatta eller att läsa mail, bloggar osv på svenska. Det känns redan som jag tappat lite av svenskan, blir ibland så att jag tänker en mening på engelska jag ska säga eller skriva på svenska så det blir konstig ordningsföljd eller bara allmänt konstigt översatt. Det är såklart ibland tvärtom, jag vet exakt hur jag skulle sagt något på svenska men jag kan inte riktigt uttrycka det som jag vill på engelska.
.
Det känns verkligen som jag kommit in i engelskan och jag brukar ganska ofta tänka på engelska nuförtiden. När jag börjar prata blir det automatiskt på engelska, när jag och elsa skypade började hon prata engelska med mig haha.
.
Igår när vi var och handlade mat hörde jag i öronvrån (funkar!) några som pratade svenska, så jag gick fram och pratade lite med dom. Idag på gymnastiken träffade jag en svensk mamma som jag också pratade lite med. Det blev ganska konstigt, det blev lite blandat svenska och engelska. Jag blev nästan lite osäker ibland på om jag sa rätt och jag sa fortfaranade okay, yeah, really osv. Jag antar att det kanske är lite annorlunda om jag skulle prata svenska med någon jag redan känner, då behöver jag inte riktigt tänka på hur jag säger saker. Nu blev det bara onaturligt och jag känner inte igen min egen svenska, var typ som att jag pratade en annan dialekt eller nått.
.
Matt är halvsvensk och han och Nat kan prata lite svenska. Jag är här för att lära barnen lite svenska och även för att dom ska bli bättre. Vi har inte riktigt kommit igång med att prata svenska, jag har lärt barnen några ord bara. Nu kan dom i alla fall säga katt, hund, hus, snäcka och äpple haha.
.
.

HOLLOWAYS BEACH

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

NYTT HUSDJUR

Den här krabaten har bestämt sig för att flytta in i mitt rum, hittade den idag precis ovanför sängen. Då jagade jag bort den och såg den inte på ett tag. Ikväll hittade jag den i taket så jag försökte slå ihjäl den med en tidning men det gick inte så bra. Den ramlade ner på golvet istället och smet iväg. Jag ska döda den förr eller senare...
.
.
.
GIIRL POWER
.
Haahhaha

MITT SUPERINTERNATIONELLA NAMN

Mitt namn är inte ett så
bra namn att ha när man är utomlands. Det är ingen idé att ens försöka lära folk mitt namn eller säga att jag heter Märta, det är ingen som kan säga det. Så jag har blivit Marta istället. Känns inte riktigt som jag, har inte blivit van att folk kallar mig det än. Dialekten här är lite rolig, man lägger till r lite här och där. Dom säger drawr, sawr och en del säger mitt namn Martra haha. Annars har jag blivit ganska van vid dialekten, den är inte så svår att förstå. Det svåra är väl att vi använder olika ord för samma saker och typ slangord och sånt.
.
.
 

MINA SÖNDAGAR

Söndagar är enda dagen jag är helt ledig. Det är enda dagen föräldrarna är lediga så ibland åker vi på någon utflykt eller så gör jag nått annat eller bara tar det lugnt. Idag hade vi tänkt åka upp till Tablelands och gå en prommis på något ställe men det regnade på morgonen så vi sket i det. Jag har varit ganska trött hela dagen och typ inte orkat göra något. Jag tänkte att jag kunde ta min cykel på en tur och bara glida runt och få lite luft. Men det var så himla fuktigt i luften, jag var alldeles svettig när jag kom hem! Efter det har jag fixat och kopierat lite grejer på datorn och ikväll har jag skypat med pappen (och Svea lite).
.
Idag hade jag bara velat transportera mig till Sverige för en liten dag. Spelar ingen roll hur mörkt eller kallt det är. Skulle vara skönt att bara vara hemma ett tag och träffa alla, det är så konstigt att inte träffa någon hemifrån på ett år! Jag skulle nog uppskatta allt här mer också för det är verkligen så himla fint med stränderna, vattnet och bergen! Jag är verkligen glad att jag är i värmen även om det kan vara lite jobbigt ibland!
.
.

MINA LÖRDAGAR

Vanliga lördagar jobbar jag på förmiddagen eftersom föräldrarna jobbar. Jag är sen ledig resten av dagen, brukar vara från runt två kanske, inte exakt samma varje gång. Idag har jag paddlar kajak! Fett kul! Sabrina var lite sjuk så det var bara jag och Madelaine. Vi åkte i alla fall kanske någon timme till något ställe och paddlade. Vi åkte dit med Natalies kollega Alison, hennes man, en student från schweiz som bor hos dom, en student från japan som bor hos dom, alisons syster och hennes man och ett par och ett till barn.
.
Jag gick upp vid 6 på morgonen och då regnade det så jag trodde att det skulle regna hela dagen men det regnade ingenting under tiden vi paddlade! Det var till och med sol och jag var lite rädd att jag skulle bränna mig men jag klarade mig ganska bra. Vi paddlade 9 km och det var jättefint, vattnet var på dom flesta ställena alldeles stilla och vattnet var klart och varmt. Jag är stolt över mig själv som inte ramlade i en enda gång, jag krockade lite och fastnade en gång bara hehe. När vi kom fram och väntade på att få skjuts tillbaka började det dock spöööregna. Jag som hade lyckats hålla mig hyffsat torr..
.
Jag tog tyvärr inga bilder, kunde inte riktigt ta med mig något i kajaken för det hade blivit blött (om jag ramlat!)..
.
.
.
.
Går seriöst inte att få fötterna rena!

MINA FREDAGAR

Fredag är en bra dag. Jag lämnar Sabrina på skolan och Madelaine på dagis och sedan är jag ledig resten av dagen. Sabrina är på "fritids" efter skolan och någon av föräldrarna hämtar upp dom vid halv sex så jag behöver inte tänka på att vara tillbaka en speciell tid för att hämta dom.
.
Fredagarna ser väl lite olika ut men varje fredag åker jag till RUSTY'S!! (ANANAS!) Idag åkte jag i 20-30 min med bilen till stranden, Yorkeys Knob. Alla stränder ligger i princip på rad så jag måste prova alla för att se vilken som är bäst!
.
.
En liten egen strand längst bort, ganska overkligt fin!
.
.
.
.
.
Eftersom badförbudet har börjat får man bara bada inom nätet.
.
När jag kom dit var det ganska molnigt och inte diretk liggaochstekapåstrandenväder så jag gick en liten promenad längs stranden istället. Efter ett tag blev jag dock hotad av fåglar. Dom svävade ovanför mig och blev bara fler och fler och flög lägre och lägre så jag blev lite rädd och vände..
.
.
.
.
.
.
.
När jag kom tillbaka hade det klarnat upp lite så man ändå kunde ligga och steka! Så ett tag hade jag en liten strand helt för mig själv, inte ofta det händer! Men solen gick ner bakom klipporna så jag flyttade mig till den stora stranden istället så jag kunde bada!
.
.
.
Eftersom det är sommar här åt jag lite jordgubbar med grädde och låtsades att det var midsommar.

MINA TORSDAGAR

På torsdagar går jag upp lite tidigare och vi åker från huset innan åtta. Madelaine är på dagis på torsdagar och fredagar så jag lämnar både henne och Sabrina på morgonen. Det är lite olika vem jag lämnar först, beroende på vad jag gör efteråt. Madelaines dagis ligger nära stan så om jag ska in till stan efteråt lämnar jag henne sist.
.
Efter att ha lämnat båda är klockan runt nio. Efter det är jag ledig fram till ca halv tre då jag hämtar Sabrina efter skolan. Så det är lite olika vad jag gör på torsdagarna, idag åkte jag till Cairns Central ett tag, var hemma och slappade ett tag och var ute på en promenad innan jag hämtade Sabrina.
.
Madelaine är på dagis fram till ca 17-17.30 så jag har en stund på torsdagarna när jag är ensam med Sabrina innan vi åker och hämtar Madelaine. När vi kommer hem från dagis är klockan nästan sex, Matt jobbar senare och kommer hem tidigast halv sju och med Nat är det lite olika.
.
.
Cairns Central
.
.
.
Bilder från prommis
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Springer runt lite överallt, hann se tre stycken.
.
Madelaines dagis Pelicans
.
.
.
.
.
Alla måste ha på sig kepsar och kläder som täcker axlarna ("sunsmart")

MINA ONSDAGAR

På onsdagar åker jag och Madelaine hem när vi lämnat Sabrina. Vi får matvarorna levererade någon gång mellan 9 och 13 så vi måste vara hemma och vänta tills dom kommit. Madelaine hade varit sjuk under natten så vi gjorde inget jätteansträngande, kollade på film och lekte lite. Det har varit en del skurar under dagen så det hade ändå inte varit så kul att vara utomhus.
.
.
Maten kommer i miljoner påsar, såå onödigt! Det är oftast inte så mycket saker i varje påse heller, det kan ibland vara en sak i en påse. Så det tar evigheter att knyta upp alla dubbelknutar och efter det måste jag kryssa av allt för att det är lite problem med att vi inte får allt. Efter uppackningen var jag helt slut så jag åt lite uppstekta pannkakor, MMMM!
.
Efter skolan spelar Sabrina tennis 15.15-16. Tennisplanen ligger precis vid skolan så det tar inte lång tid att ta sig dit och hem vilket är skönt.
.
.
.
.
.
.
.

MINA TISDAGAR

1 november idag, sjuukt! Det känns så konstigt med månaderna, har vekligen ingen koll och det blir helt fel med sånt här väder i november! Blir nästan lite julstressad, julen kommer verkligen bli konstig!
.
På tisdagar är jag med Madelaine på dagen och vi har inget som är bestämt att göra så vi brukar göra lite olika saker. Tex åka på picknick, plocka snäckor på stranden, bada i poolen osv. Idag gjorde vi något lite annorlunda i alla fall: vi gick till skolan. Det är inte långt alls så det är skönt att gå dit, dock är det lite värre på hemvägen för det blir skitvarmt precis runt niotiden och det är uppför..
.
.
.
.
Skolområdet är väldigt stort, här är bara en del av det!
.
.
.
Måste vara världens tråkigaste jobb!
.
.
.
Idag var vi hemma och lekte affär och lite annat. Jag gjorde pannkakor till lunch i alla fall! Det började katastrofalt men det blev bättre efter några pannkakor! Blev dock inte exakt som hemma och jag blev lite besviken på smaken men det dög!
.
Barnen tyckte att jag såg lite tjock ut i klänningen jag hade på mig men jag fick upprättelse när Madelaine utsåg mig till den bästa pannkakskocken i familjen och tyckte till och med det var godare än snacks!
.
Efter skolan simmar Madelaine 15.30-16. Simningen är i princip på samma ställe som Sabrinas men i olika bassänger.
.
Mycket tråkigare att sitta och vänta här för att det är litet och mörkt..Vi brukar komma hem runt halv fem och då äter dom lite och vi läser och skriver lite till halv sex när Matt kommer hem. Efter det körde jag idag en timme på spinningcykeln innan middagen!

RSS 2.0