TIIIISDAG

Idag fick jag någon slags frukt av vår granne, det såg ut som en lime, var lika stor som en citron men smakade sött. Gött var det! Dock började det bränna lite på mina läppar sen..
Imorse vaknade jag av att telefonen ringde. Undrade vem som ville vara så dryg att ringa så tidigt så jag hade precis tänkt svara: I'm sleeping!!! And I'm not Glenda!
Sen såg jag att det var väckarklockan..
.
.
Någon lek där Madelaine var drottning och skulle köra mig (prinsessan) till någon fest
.
The royal dog
.
.
.

MÅNDAG

I eftermiddags fick Madelaine äntligen komma hem från sjukhuset. Jag lämnade Sabrina på morgonen och sen var jag på sjukhuset med Madelaine tills det var dags att hämta Sabrina igen. Nu måste jag betala räkningar och andra tråkiga saker..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

VECKAN

Den här veckan har varit ganska konstig. Jag skulle ha börjat ha mer fritid vilket inte riktigt blivit av, men det har inte gjort så mycket. Madelaine åkte in på sjukhus i onsdags och kommer hem imorgon eftermiddag. Jag har träffat Nat totalt en halvtimme sen i onsdags eftersom hon har sovit över på sjukhuset och varit on call hela helgen (typ 7 bebisar har fötts sen i onsdags).
Alla är ganska trötta (eller väldigt), idag har jag gått runt som en zombie. Gick och lade mig vid tre igår och gick upp 9/9.30. Jag har varit skittrött hela dagen och somnade någon timme vid 12 och sov sen ytterligare kanske två timmar vid 2. Nu är klockan snart nio på kvällen och jag tror att jag ska gå och lägga mig snart..
.
.

BLIXT

Så här såg det ut i tisdagskväll och onsdag eftermiddag:
.

AUSTRALIA DAY BILDER

Jahapp, Australia Day igår. Blev lite besviken på att det inte var några fyrverkerier (om jag inte totalt hade tagit fel på tid och plats), så det var lite tråkigt. Idag gick jag upp halv sju (...) för att lämna Sabrina i skolan och sen åkte jag in till sjukhuset och hängde med Madelaine några timmar. Vi spelade Guess Who (såklart), ritade, tittade på tv och jag fick en tygblomma uppkörd i ansiktet. Idag har det varit skiitvarmt, bara man står ute typ 5 minuter börjar det bränna på axlarna. Bilder från igår:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jag, Nina, Sandra

BILDER FRÅN IGÅR

Detta hände igår:
.
Regn
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hälsade på Madelaine på sjukhuset några timmar. Den lilla stackaren har problem med örat.
.
Utsikt från hennes rum
.
.
.
.
.
Sen började det regna igen
.

IMORGON SMÄLLER DET

Imorgon (26 januari) är det Australia Day. Det firas stort med fyrverkerier igen och man har den senaste veckan sett flaggan lite överallt. Man kan köpa flaggor till bilen, förkläden, kläder, flipflops, ja allt möjligt. Man är stolt över att var australienare och det ska bli kul att se hur det går till! Igår och idag har det regnat, åskat och blixtrat, lite coolt ändå! Försökte ta bilder på det men det är ganska omöjligt..Men har filmat det så det får ni se nån gång! Hörs i alla fall imorgon med bilder från idag!
.
.

FRESHWATER STATE SCHOOL

Idag började ett nytt skolår och det var Madelaines första dag i skolan. När jag kom och hämtade dom frågade jag vad dom hade gjort, Sabrina sa att det enda dom gjort var att skriva och Madelaine kom inte ihåg vad hon hade gjort (?!), haha.
Alla blir indelade i ett av fyra elevhem: Taipans, Crocs, Marlins och en till som jag har glömt namnet på. Känns lite som Harry Potter, dock osäkert om dom använder en hatt eller inte..Alla syskon hamnar i samma elevhem, Sabrina och Madelaine är i Marlins. Så det är blandade åldrar i alla elevhem och jag tror att man hittar på lite grejer med sina elevhem för att lära känna mer folk på skolan. Alla elevhem tävlar mot varandra och man får poäng för sitt elevhem när man gör bra saker.
.
Alla måste ha uniformer i skolan och olika skolor har olika färger. Freshwater State School har färgen grön så alla shorts, "shortskjol", klänningar och vanliga tröjor är gröna. Det som inte är grönt är deras elevhemströjor, tex crocs tröja är gul. Det finns inte en dag man måste ha klänning och en man måste ha short och tröja utan det kan man välja själv. Det kan dock vara bra att memorera vad barnen har för kläder på sig när man ska hålla koll på dom på lekplatsen eftersom alla ser typ likadana ut..
.
Som jag har berättat förut har dom ju en skolparad varje vecka och dom har även ett "nyhetsbrev" som kommer ut varje vecka med lite information om vad som händer i skolan osv.
Alla måste ta med sig egen lunch och jag tror att dom har matpauser två gånger på en dag. Först är det lunch och sen ett till mål på eftermiddagen. Som jag förstått har dom typ lunch i 10 minuter vilket jag tycker är lite konstigt. Ibland äter inte Sabrina allt eftersom hon inte har hunnit, ganska sjukt egentligen. Jag tror att dom har lite längre tid till den andra matpausen. Typ alla här äter mackor till lunch plus onyttigt snacks och kanske lite frukt. Jag skulle inte ha velat äta mackor under hela min skoltid i alla fall..
.
På skolan barnen går på går elever upp till årskurs 6 eller 7, är inte riktigt säker. Skoldagarna är från 8.50-14.50 varje dag (för Sabrina och Madelaine i alla fall). Jag tycker det låter ganska länge, speciellt för Madelaine som går i sexårs nu, vi gick väl knappt till ett eller? Det är ju dock bra för mig att dom slutar samma tid så jag slipper flänga fram och tillbaka!
Terminen börjar ju nu i januari och slutar i december med ett sommarlov/jullov i 6 veckor mellan. Man går först 10 veckor i skolan och har sedan lov i 2 veckor, går 10 veckor, lov 2 veckor osv. Jag tror inte dom har något extra långt lov mellan två terminer vad jag förstått, man kör nog på det vanliga systemet ända fram tills det blir sommarlov/jullov.
.
Jag tycker tanken med loven är ganska bra ändå, dock tycker jag att dom skulle få lagad mat i skolan och inte behöva gå så länge. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om uniformerna, finns väl både fördelar och nackdelar med det antar jag.
.
Kul att börja skolan?

AU PAIR?

När folk frågar vad jag gör här och jag säger att jag är au pair är det nästan ingen som fattar och dom står mest och ser ut som ett frågetecken. Jag trodde att det skulle vara mycket vanligare här än det är. Om man säger nanny så verkar dom fatta lite bättre men det låter så gammalt, som att jag är typ 40 eller nått.
Jag har inte träffat en enda person som är au pair här i Cairns, jag tror att det är vanligare i typ Brisbane, Sydney och Melbourne. Hade jag varit i USA hade alla fattat direkt vad au pair är och jag trodde att det skulle vara lite likadant här, men icke.
Jag tror att det kommer bli allt vanligare här också, nu tror jag många har någon som tar hand om barnen vissa dagar och att dom är på dagis vissa dagar. Det verkar vara vanligt att inte ha barnen på dagis 5 dagar i veckan, Madelaine var ju tex bara på dagis två dagar i veckan, vet inte riktigt varför.
.
.
.
.
.
.
.
.
Madelaine vill spela Guess Who..
.
.
.
.
.

NYHETER

Jag har verkligen ingen koll på nyheter längre. Vi har ingen tidning här så jag har inte så bra koll på vad som händer här, när jag kommer ihåg det så brukar jag kolla på allehanda och dn på mobilen. Det är alltid på dn som jag läser om saker som händer här, det står typ alltid om hajattacker och krokodiler i hus och sånt. Här hör man ingenting om det! Jag vet typ inte vad som händer i Sverige eller Härnösand heller, kommer ha mycket att ta igen när jag kommer hem känner jag.
.
.

TRÖTT

Har varit så himla trött idag, jag tror att jag ska försöka börja lägga mig lite tidigare..Det är lite jobbigt med tidsskillnaden (jag är 9 timmar före) för det är på kvällen för mig som man kan börja prata med alla, på dagen är det helt dött när alla sover. Det är egentligen bäst tidigt på morgonen när det är kväll i Sverige men jag går inte gärna upp tidigt i onödan och när jag är uppe är det oftast för att vi ska åka iväg någonstans.
Efter vi kom upp ur poolen idag gick jag och la mig i soffan och råkade somna någon timme. Jag blev väckt av Sabrina och Madelaine och det tog ett tag innan jag fattade vart jag var. Jag tror att jag typ trodde att jag var i min dröm eller nått, var helt borta. Sen satte vi på en film och jag sov i princip igenom hela...
Imorgon är sista dagen på lovet, känns ganska konstigt, på måndag börjar Madelaine skolan! Kan inte riktigt fatta att det har gått 6 veckor, trodde att det skulle vara värre än det har varit. Vi har haft tur med vädret så det har varit ganska enkelt att hitta på saker, dock börjar mina idéer ta slut nu så det ska bli skönt att dom börjar skolan.
Idag åkte vi till klätterväggen, igen. Men dom gillar det så dom hade kul och dom har blivit riktigt bra, behöver inte mycket hjälp alls längre!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

AUSTRALIENFILM 4

Den här låten kommer jag nog alltid att förknippa med Australien. Vet inte hur många gånger jag har suttit i bilen med barnen, rutorna nere, håret blåsande, sol och med den här låten spelandes på radion. Nu spelas den inte så mycket längre men dom första 3 månaderna spelades den säkert några gånger per dag på radion.
Första klippet är från när vi var uppe i Tablelands och såg på när kossorna blev mjölkade. Det klippet har jag gjort mer än dubbelt så fort så det gick inte så snabbt i verkligheten haha. Mot slutet försöker Madelaine titta i kors om ni inte fattar ahaha. Resten är ganska blandat som vanligt!
.

CAIRNS TROPICAL ZOO

Idag blev det zoo, igår pool och bio. Var och såg The girl with the dragon tattoo. Hade väl lite låga förväntningar och trodde att det inte riktigt skulle funka med att dom pratade engelska. Men jag tyckte den var ganska bra ändå, det var kanske lite konstigt med typ svenska namn och allt sånt. Och det var så fult med dom svenska skådespelarna som pratade engelska med svensk brytning men men. Det var skiiitkallt i bion, frös ihjäl nästan. Och först innan filmen började var det typ en halvtimmes reklam så det tog totalt nästan 3 timmar!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

MIN LÖRDAG

Igår var det 4 månader sen jag landade i Cairns, det känns helt sjukt! Det känns både långt och kort, ibland känns det som jag varit här hur länge som helst och ibland som att jag precis kommit. Det är lite svårt att inse att det varit fyra månader för att jag har varit i ett helt annat klimat. Jag har missat hösten och har haft sommar i 4 månader istället. Det har varit svårt att hålla koll på vad det är för datum och månad och det är svårt att inse att det är november när det fortfarande är sol och varmt.
.
.
Sabrinas födelsedagskalas
.
.
.
The Parte Pone
.
.
.
.
.
Jag och en snubbe från skottland, hade najs dialekt
.
.
.
.
.
.
.
Det är fortfarande ingen ide att försöka lära någon mitt namn. När dom försöker säga det blir det typ Magda istället. Jag vill inte bli kallad Magda..
Idag har jag ont i tån. Tror jag först har fått något skavsår och sen slog i tån igår eller nått. Jag skippar att visa en bild på den tror jag. Så nu får det bli att träna i flipflops ett tag haha. Tur att jag inte måste trycka ner fötterna i vinterskor i alla fall!

I DON'T KNOW IF I WANT YOU TO DIE

Idag var vi på Cairns Art Gallery för att dom hade någon barngrejs där man kunde typ rita och greja. En konstig grej var dock att pennorna verkligen var skiitdåliga! Man förväntar sig ju lite mer från en konsthall liksom..Så jag satt där och vässade och pennorna blev bara kortare och kortare, lyckat.
Efter det åkte vi till Cairns Central med en av Sabrinas kompisar och såg på Cairns Has Got Talent. Några var väl ganska bra men det var en tjej som var jobbig att lyssna på. Hon sjöng someone like you och skrek sig igenom hela låten i princip, usch. Efter det var det en idiot som nästan backade in i mig om jag inte hade typ tvärbromsat.
Sabrina sa till mig idag att hon inte ville att sina föräldrar skulle dö men hon var lite mer tveksam när det gällde mig. Hon tänkte på det ett tag men kom aldrig fram till ett svar..
.
.
Madelaine blev gravid, barnet ploppade ut inte så långt efter
.
.
.

BESÖK

Ooooh, har en bra nyhet! Mina föräldrar kommer hit i april (på min födelsedag!). Ska bli jävulskt najs, har inte sett någon jag känner från Sverige på typ 4 månader! Skönt att dom kommer vara här när jag fyller 20 också, skulle vara lite konstigt annars. I och för sig känns det inte så stort att fylla 20 här eftersom det är 18-årsgräns på alkohol. Dom är i alla fall här i Cairns ca 2 veckor och sen ska vi åka ner till Sydney några dagar, blir brare! AAAAH LÄNGTAR!
.
.

SABRINA 7 ÅR

Idag har Sabrina fyllt 7! Hon sa igår att hon skulle komma och väcka mig när hon vaknade vilket hon gjorde, 6.15..I och för sig bara 15 minuter innan jag skulle gå upp så det var inte så farligt. På dagen åkte vi till Paradise Palms igen, sköönt! När Madelaine kom upp ur poolen satte hon sig i solstolen med en handduk och sa att hon frös, i typ 30 grader! Det var en kvinna/dam/tant som simmade i poolen med sina solglasögon och såg ganska besvärad av alla barn som skvätte runt omkring och gjorde så hennes hår blev blött ahahh.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

CHICKEN CUPCAKES

Jag börjar bli lite smått irriterad på alla som försöker få tag på Glenda. Och varför skickar man sms med gott nytt år 11 dagar försent? Jag kanske skulle börja låtsats att jag är Glenda, skulle vara lite kul! Idag tog vi ut Thor på en liten prommis, han har verkligen patetiskt dålig kondition. I och för sig behöver vi inte gå runt med en tjock päls men ändå. Blev gaaanska varmt kan man säga, vi blev tvungna att hoppa i poolen när vi kom hem!
.
Hahah Madelaine sa idag till mig: Soo, what should we do today my true love?
När vi var och handlade tog hon upp ett paket med färdiga hamburgare och sa: Look, chicken cupcakes!
.
.

ZOO TO YOU

En sak som är väldigt annorlunda här är djuren. När man var liten lärde man sig om älgar, björnar och renar. Här är det helt andra djur, många som jag inte vet någonting om. När vi var på zoo första gången sa dom att dom ville kolla på något speciellt djur som jag inte hade en aning om vad det var. Vi var och kollade på lite djur idag, barnen fick ansiktsmålning osv. Förövrigt går det ganska bra med djuren hemma. Vi har inte haft paddor på ett tag, dock har jag en gecko i mitt rum, det är en runt diskbänken och en I en lampa! Det ser ganska äckligt ut, ska ta kort om den är kvar!
.
.
Vill ta med den hem
.
.
.
.
.
Tjeeeena
.
Krokodil
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Nu drar jag in till stan!

PARTE PONE


DANCING QUEEN


EN LITEN FREDAG

Den här fredagen har bestått av Rusty's, vattenkrig, poolen, ananas, jordgubbar, ritat med kritor och Mamma Mia. Som ni kanske märkt på bilderna jag lagt upp under tiden här så använder barnen alltid täckande badkläder. Det gör i princip alla barn eftersom solen är så stark. Dom måste också så ofta dom kan använda hatt och alltid ha en vattenflaska med sig. Är man ute några timmar behöver man smörja in ansiktet med spf 30 1-3 gånger kanske. I skolan täcker alla uniformskläder axlarna och dom måste använda hatt när dom är ute (kallas att man är sunsmart).
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

SKATBOET

Jag tror inte att mitt hår mår så bra. Jag orkar typ aldrig borsta det och det är i princip blött hela tiden för att man badar. Efter man badat i pool blir det som när man gick hem från badhuset med skolan. Tjocka, stela stripor..Eftersom det är så varmt har jag det mest uppsatt och min lilla hårbotten är ganska bränd, hatar att ha på mig hatt eller keps! Det borde klippas också, men att gå till frisör är typ det tråkigaste att lägga pengar på. Skulle vara bra om mammen kunde klippa det..
.
.
.
.
.
.
.
.
Den brända hårbotten
.
.
.
.
.
.
.
.
.

AUSTRALIENFILM 3

Här kommer nästa Australienfilm, kanske inte jätteintressant men alltid något! Har lite fler filmer på gång men jag tar tag i det när jag orkar...Man blir så himla trött av att vara i solen, nu ligger jag utslagen i sängen och hade inte tänkt göra något mer aktivt idag.
Och idag såg jag lite oväntat en gammal person haha. Hon såg väldigt gammal ut.

JUSTIN BEAVER

Har inte orkat skriva något inlägg dom senaste dagarna, har inget jätteintressant att berätta och har inte tagit så mycket bilder heller. Så jag tänkte att jag tvingar fram något idag och väntar på bättre tider eller nått..
Idag och igår var vi och badade i lagunen, igår var det molnigt och regnade lite och jag frös faktiskt lite (i ändå typ 27 grader). Idag har det varit sool och skönt! Man är väldigt bortskämd med vädret men det kan vara ganska oförutsägbart också. Det är så skönt att typ aldrig frysa (vilket jag hatar) men jag hatar regn även om det inte är kallt. Det kan börja regna lite närsomhelst och sen bli sol 5 minuter efter, i alla fall nu innan regnperioden börjat..
.
En sak jag tänkt på är att man aldrig ser några gamla. Jag fattar inte vart dom håller hus, alla kanske dör tidigt i hudcancer? Längre än så har jag inte hunnit tänka..
.
Hahah förövrigt trodde Madelaine att Justin Bieber hette Justin Beaver. Jag har fortfarande inte förlåtit mig själv för att jag av misstag tog med mig en Justin Bieber-tröja till Sabrina att byta om till..
.
Några bilder från dom senaste dagarna:
Lake Placid
.
.
.
.
.
.
.
Lagunen

NYÅR

På nyårsafton åkte vi in till stan på eftermiddagen där alla samlades för att kolla på fyrverkerier. Det är inte som i Sverige där alla har sina egna utan dom har det på ett ställe. Det var skiitmycket folk och värsta mysiga stämningen! Det fanns en stor scen och alla satt på gräset eller bara vandrade runt, när jag först såg det kändes det som en festival i Sverige, saknade det lite! Vi såg på fyrverkerierna kl 9 (för barn) en bit bort på esplanaden vilket var fint. Efter det drog jag ut och gick sen tillbaka vid midnatt för att se på fyrverkerierna från stranden.
Jag skulle nog vilja fira julafton hemma men nyår här var bättre! Här är det inte en sån hets och jäättestor grej (förutom fyrverkerierna) och det var mysigt att alla samlades på ett ställe. Idag har jag inte gjort mycket vettigt, i princip bara slappat på hostel och kollat på film.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

RSS 2.0