SURFELISURFA

I Byron provade jag att surfa igen! Jag och min rumskompis gick och hyrde en surfbräda och sen fick vi lite hjälp av en surfare från nya zeeland. Brädan vi hade var mycket lättare än dom jag hade på surfcamp, märkte jättestor skillnad! Jag kom liksom upp på knäna på en gång så det var kul. DOCK igen så kan jag inte säga att jag STOD upp men...Snart så! Börjar bli lite frustrerad...
.
.
.
.
.
.
Önskar att det fanns en sån här bild på mig..
.
.
.
.
.
.
.

TRIATHLON

På lördagen var det ett stort Triathlon i Byron som jag inte hade någon aning om innan. Det var sjukt mycket folk som var med och tävlade och lite kul att se på!
Sen har jag fått veta att jag tydligen pratar i sömnen på svenska, dock pratade jag på engelska när mamma och pappa var här? Mystiskt..
Jag har fortsatt att dricka mjölk som en galning, vill bara dricka mjölk hela tiden! I Melbourne var det svårt att ens dricka upp en liter på fyra dagar och nu dricker jag upp det på lite mer än en dag ahah! När jag bytte hostel slängde dom min mjölk (och då hade jag typ 1,5 liter kvar) för att jag hade glömt att ändra datumet på lappen. Men sen två dagar efter hittar jag den helt magiskt igen (dock har någon druckit lite!), men då hade jag bara två dagar kvar så jag blev tvungen att hinka i mig det sista av mjölken!
.
.
.
.
.
.
Run!
.
.
.
Run!
.
Dom första som kom upp ur vattnet
.
.
.
.
.
Syns inte så bra på bilden men bilen är lila, har aldrig sett en lila polisbil förut
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Gaaanska preggo
.
hahah det var en kille (inte han på bilden) som lockade dom som sprang att ge high five genom att säga "high five and you'll win it!" hmm..
.
.
.
Vinnaren
.
.
.
.
.

FYREN

En eftermiddag gick jag och Madeleine upp till fyren precis vid solnedgången, väldigt fint! Och vi såg ett bröllop också, folk gifter sig verkligen som galningar här!
Jag var i Byron 6 nätter men jag bytte hostel efter tre, tyckte att det första var lite tråkigt och jag gillade inte riktigt stämningen. Så jag bytte till ett lite närmare stranden och det var mycket bättre! I vårt rum hade vi två våningar så även om vi var tio stycken i rummet så sov man liksom inte alla inpå varandra. Hostelet hade också en bar så alla samlades där på kvällarna och man fick mat och en drink för typ 40 kr och det hände alltid något varje kväll. Det är nog ett av dom bästa hostel jag har varit på hittills, dock är det ganska dyrt i hela Byron vilket är lite synd!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

BLANDAT BYRON 1

Det var verkligen skönt att komma från Sydney till Byron där det är varmt och skönt! Har äntligen kunnat börja jobba på brännan igen. Det sköna med Byron är att man inte känner att man måste göra något, för det enda man kan göra är i princip att ligga på stranden eller festa.
Jag gillar Byron väldigt mycket, första gången jag var där tyckte jag inte det var lika bra, men jag tror det beror mycket på väder, vilka människor man träffar, vart man bor osv. I och för sig vet jag inte om jag skulle kunna vara där en längre tid eftersom det inte finns så mycket att göra men det är en väldigt skön laid back liten by eller vad man ska säga.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Roligt folk från hostelet
.
Madeleine och Ruddy
.
Jag och mina rumskompisar
.
Jag och daanskor! Hahah älskar att träffa folk från Danmark, man kan låtsats att man är skitbra på danska, prata om forbrydelsen, mads osv!

SOLNEDGÅNG 1

När jag var i Byron (6 nätter) gick jag nästan varje kväll ner och tittade på solnedgången på stranden, det är såå fint! Och kul att gå ner och kolla på alla som surfar, jag är så avis att jag inte är australienare och typ har surfat sen jag var 4!
Jag har gått runt med ett jobbigt sår på foten som aldrig läker! Jag var ute och gick i mina flipflops två timmar (kanske inte jättesmart nej..) och fick en blåsa på foten men den läker aldrig! Jag gick runt några dagar med ett par skor som inte skavde emot men det läker ändå inte för att jag typ fått sand i det, slagit i det osv..Jaja, antar att det blir ännu ett ärr som minne av Australien hehe
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

EN MÅNAD

Igår var det alltså exakt en månad tills jag kommer hem, buhu! Det "firade" jag med att spela goon-pingpong vilket jag INTE vill göra igen, men jag vann i alla fall ahah! Men jag kom på sen när jag tittade tillbaka att jag typ gjort hälften av min backpacking, det kändes som att jag hade jättelite tid kvar. Men men, det känns fortfarande kort!
Är jäkligt trött på att bloggen håller på att krångla hela tiden, en del inlägg kommer inte upp, en del flera gånger, i fel ordning, på fb men inte bloggen osv. Så jag vet inte om ni missar inlägg eller hur det blir, orkar inte riktigt bry mig om det just nu!
Imorgon åker jag från Brisbane efter nästan en vecka upp till Noosa två nätter. Sen åker jag vidare norrut och sen ska jag ut på äventyr några dagar vilket ska bli kul! Dock verkar det som det kommer regna vilket känns lite surt eftersom det är ganska dyrt...Jag tycker det är kul att läsa mitt horoskop och för några dagar sedan stog det att det var en bra tid för min ekonomi, ehm...njaa...
.
.
Hänga på bibblan!

SURFCAMP

Efter Sydney åkte jag på surfcamp i två dagar, fett kul! På lördagen gick vi först och matade stingrays och sen åkte vi och surfade lite. Det var dock feett svårt men det kändes som jag började fatta grunderna. Jag har dock fått väldigt stor respekt för vattnet, det är sjukt hur kraftfullt det kan vara. Jag kände mig inte alls säker i vattnet, man står där med brädan i handen och bara ser en stor våg som kommer slå ner rakt på en. Sen är man under vattnet och kommer upp en stund senare med brädan någon helt annanstans. Sen måste man skynda sig att hämta brädan innan nästan våg sköljer bort en. Det blir mycket svårare när man ska hålla reda på en bräda också, jag fick den i huvet x antal gånger, skönt.
På eftermiddagen skulle vi surfa igen men då var vågorna så himla mycket större så jag surfade inte så mycket. Jag försökte först men jag kom ingenstans och blev bara slängd runt i vattnet, hade verkligen noll kontroll.
Men sen dagen efter surfade vi igen och det var lite mindre vågor. DOCK kan jag inte säga att det räknades som att jag stog upp på surfingbrädan, bara nästan. Jag tror nog att jag helt enkelt är ett hopplöst fall...Men jag SKA stå upp på en surfingbräda innan jag åker från Australien!
.
Vi bodde två stycken i varje tält på någon slags ihopfällbar säng som inte var jättebekväm. Plus att det blev så hiiimla kallt på natten så man sov inte så bra. Oh mina fötter var såå kalla, jag hade strumpor på mig och virade in fötterna i handdukar men dom blev aldrig varma! Första dagen på eftermiddagen när jag inte surfade så mycket stog jag mest på stranden i våtdräkten och solen höll på att gå ner. Det blev jäkligt kallt, duschen när vi kom tillbaka var typ det bästa på hela helgen eheh.
Själva surfcamp var väl bra, dock lite lite med bara två lärare till typ 15 personer. Plus att det egentligen bara var en lärare för att en var alltid ute och surfade och sen byttes dom av..lite dåligt. Så man fick inte så mycket hjälp, ananrs hade det kanske gått bättre (eller? heheh).
.
.
Jättefin campingplats!
.
.
.
.
.
.
.
Vi gick och matade stingrays
.
.
.
.
.
.
.
Vilda kängurus på campingplatsen!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Marschmallows, såå gott! Precis efter det kom två jättefulla tjejer och deras två kompisar. Det var längesen jag har skrattat så mycket, ahah dom började prata om massa konstiga saker och var allmänt inte så smarta, svårt att beskriva.

SOLNEDGÅNG 2

Fler bilder från solnedgången en annan dag. En sak som jag tycker är konstig är att alla surfare springer överallt. Dom springer alltid runt med sin bräda vart dom än ska. Jag har försökt att fråga några surfare och dom flesta säger att det är för att dom är så upprymda och exalterade. En kille sa att det var för att man typ ser en bra våg och inte vill missa något, haha lät så roligt när han sa det!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

NATTBUSS TILL BYRON

Efter Surfcamp tog jag direkt nattbussen till Byron Bay, så det var tre nätter i rad jag inte fick så jättemycket sömn. Men jag gillar ändå att åka buss för man får se naturen (och soluppgången!) och alla små samhällen. Var så himla fin soluppgång, dock höll jag nästan på att missa det för att jag hela tiden slumrade till.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

GREAT OCEAN ROAD 3

På eftermiddagen åkte vi till något slags litet zoo, var kanske inte så jättebra. Förutom att jag såg tre albinodjur haha! Sabrina kommer bli såå avundsjuk, vi är lite besatta av albinodjur eheh. På kvällen åkte vi till Phillip Island för att se när pingviner kom upp från vattnet för att gå till sina bon. Jag tror att det var världens minsta pingvinart eller nått. Dom var så himla små, typ mindre än en katt!
.
.
.
.
Nått väldigt konstigt djur, ser typ ut som en råtta blandat med en gris! Tyckte väldigt synd om den dock, den verkade inte frisk alls, bara sprang runt runt.
.
.
.
.
.
Albino!
.
.
.
Haha albinokänguru!
.
Livsnjutare
.
Känguru med en liten minikänguru som man bara såg benen på!
.
.
.
Heheh
.
Albinowallaby (en mindre känguruart), ser dock ut som en råtta här.
.
.
.
.
.
Tagen på bar gärning?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
En liten pingvin på ett utsiktsställe, när dom kom upp ur vattnet fick man inte ta kort på dom
.
.
.
.
.
Wallaby

TILLBAKA I BONDI

Från Melbourne tog jag nattbussen tillbaka till Sydney och bodde i Bondi Beach en natt. Bussen tog härliga 17 timmar men som tur var hade jag största delen två säten för mig själv. När vi började i Melbourne var det bara jag och två andra personer på bussen.
Efter att vi kört 10 minuter kommer det fram en kille och sätter sig bredvid mig och undrar om vi kan prata. Jag tror att han hade ett väldigt stort behov av att prata eftersom han efter det i princip pratade konstant i två timmar. Fick veta att han hade gjort en backflip från ett typ 17 meter högt vattenfall och brutit två revben, jobbade på en båt och skulle åka hem och träffa alla sina syskonbarn, ville starta ett eget företag osv. Efter det så fick jag äntligen sova lite eheh.
Bussen gjorde massa stopp i små samhällen hela tiden så man vaknade varje timme av att bussen stannade. Busschauffören körde som vanligt lite galet och jag kände att man kanske skulle ta på sig säkerhetsbältet. Men det gick inte att dra utt säkerhetsbältet för att det var så ryckigt..
.
När jag kom fram till Sydney var det såå skönt, man slapp frysa. Jag åkte ut till Bondi och hamnade i samma rum som jag var i innan, alltså med samma tjej som skrattar åt sig själv hela tiden...Den här gången hade hon också tagit upp två sängar av någon anledning?
Tjejen som sov under mig var också lite konstig, eller hon verkade mest sur och irriterad på typ alla. Jag och en annan tjej satt och pratade typ 10 på kvällen när hon helt plötsligt går upp ur sin säng och utan ett ord släcker lampan?!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

GREAT OCEAN ROAD 2

Andra dagen av turen gick vi upp ganska tidigt och innan vi åkte hann jag med att mata cockatoos! Tycker dom är så himla fina och har försökt att ta kort på dom i Cairns men det har aldrig blivit bra så det var kul att komma så nära dom! Sen gjorde vi lite fler stopp under dagen och tog en färja någonstans, körde lite mer och gjorde mer grejer.
Vår guide var väldigt bra och rolig. Har tex fått lära mig att koalor är våldtäktsmän, känns som en lärdom att ta med sig i livet!
.
.
Kookaburra, jävligt dryg fågel
.
.
.
.
.
Det var ganska kallt så jag gick runt resten av dagen med två tjocktröjor, var inte jättehärligt med shorts dagen innan.
.
.
.
.
.
Hahah
.
.
.
Den såg inte jättefrisk ut..
.
Stället vi bodde på, väldigt fint och mysigt!
.
.
.
.
.
.
.
Haha en kille gick runt och tog kort med muffins till något fotoprojekt han hade i skolan
.
.
.
.
.
.
.

BLANDAT MELBOURNE 4

Det jobbiga med att vara backpacker är maten. Det är lite svårt att planera mat om man stannar på ett ställe tre nätter och sen ska vidare, det går liksom inte att släpa runt på kylvaror överallt. Så när man köpt något får man typ äta det några dagar i rad vilket inte är jätteintressant kanske. Har blivit ganska mycket nudlar, pastasås, morötter, nutella och bröd. Nu har jag gjort slut på min burk nutella så nu blir det något nytt: jordnötssmör!
En sak som är lite mystisk är att jag har börjat gilla mjölk! Jag kan knappt tro det själv. Jag tycker det är helt okej att äta mjölk med flingor eller musli och ibland vill jag till och med bara dricka ett glas mjölk!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Massa roddare på yarra river
.
Hahah det roliga var att det ofta var någon som cyklade på sidan av roddarna med en högtalare och skrek massa saker till dom
.
.
.
hehe
.
och en till
.
.
.
Stadion där jag såg rugby
.
Har aldrig sett poliser på cykel förut haha! Tydligen behövdes det fyra stycken på samma plats också
.
.
.
Utsikt från min lilla Melbournebrygga
.
Hahah en bild från en tidning
.
Utsikt från mitt andra rum

BLANDAT MELBOURNE 3

I mitt första rum i Melbourne hade jag en till lite konstig rumskompis, fattar inte vad det är med folk? Det enda hon gjorde på dagarna var att sova och att hålla på med sin mobil. Hon pratade ganska jobbigt men det konstiga var att hon gick runt och åt nötter hela tiden. Det var nötter över typ HELA rummet. När jag kom tillbaka från turen stannade jag i Melbourne tre till nätter och fick bo i ett annat rum. Där var vi bara två stycken vilket var ganska skönt!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

15 MAJ

Hallo! Just nu är jag i Brisbane, gratis wifi på bibblan, awesome! Har varit ute på en del äventyr på sista tiden och haft det väldigt bra. Bloggen ligger ca 2 veckor efter i tid så allt kommer upp snart i alla fall! På fredag är det exakt fyra veckor tills jag åker hem, känns väldigt konstigt! Jag vill inte alls åka hem, jag kommer säkert stå och vela precis innan jag går på planet om jag bara ska springa därifrån och stanna här haha. Alla människor i Australien är så mycket trevligare och det är verkligen ett paradis! Så det kommer bli ganska jobbigt att åka, har ingen längtan efter Sverige förutom personer och maten. Men jag ska se till att njuuuta den sista tiden!
.
Brisbane är ganska varmt, dock lite kallt på kvällarna vilket jag inte hade förväntat mig. Vårt rum är ganska kallt plus att det är lite svårt att sova på grund av en som bor i mitt rum (det får ni höra om senare!). Men nu ska jag gå ut och lägga mig i solen och steka, hörs snart!
.
.
Bästa Byron

GREAT OCEAN ROAD 1

På helgen tog jag en tvådagarstur på The Great Ocean Road som är en väg utanför Melbourne där vi gjorde massa olika stopp och var allmänt turistiga. Vi kollade på The 12 Apostles som var väldigt coolt men sjukt kallt för att det blåste ganska mycket! Vi gjorde lite fler stopp och sen tog vi en promenad i regnskogen som var väldigt fin. Innan vi kom fram till stället vi skulle sova åkte vi till en campingplats där det bodde koalor i träden, så gulliga! Var lite förvånad över hur stora dom var, dom var mycket större än dom jag sett i Cairns!
.
.
The 12 Apostles
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Orm!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

BLANDAT MELBOURNE 2

Dom flesta man pratar med tycker om antingen Sydney eller Melbourne och gillar inte den andra staden så mycket. Dom jag pratat med tycker om Melbourne mer och jag vet inte om det kanske påverkade lite hur jag tyckte. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken stad jag gillade bäst. Dom var båda väldigt fina men Melbourne är kanske lite mysigare och känns lite mindre, men Sydney har dom finaste stränderna och fina små områden. Hmm..
.
.
.
.
.
.
.
.
Svart svan
.
.
.
Dagens livräddare, hade inte druckit något på hela dagen..Sådana här "bubblers" finns lite överallt, ofta i parker, skolgårdar, vid stranden och på gångvägar. Väldigt bra faktiskt, det borde vi ha i Sverige också!
.
Fina Melbourne
.

RUGBY

Efter en härlig 12 timmars bussresa från Sydney med nattbussen kom jag fram till Melbourne. Det var sjuukt kallt och man fick inte checka in innan klockan två så jag fick sitta i 5 timmar och frysa ihjäl och vänta på att krypa ner i sängen!
På onsdagen tror jag det var gick jag och tittade på rugby med några från hostelet. Hade ingen aning om några regler alls men man förstod lite mer eftersom och det var ganska kul att titta på faktiskt. Det var en härlig atmosfär förutom att en tjej bakom oss skrek så jääävla högt.
.
.
.
.
Fyrverkerier varje gång Melbourne tog poäng

BONDI BEACH 2

En eftermiddag tog jag mig en liten prommis till nästa strand där det var massa folk som surfade. Det ser så himla coolt ut! Och snaart ska jag (om jag inte är ett hopplöst fall) lära mig att surfa! Känns typ som att jag kommer få surfingbrädan i huvet och typ svimma eller nått!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

BONDI BEACH 1

På lördagen åkte jag ut till Bondi Beach för att bo där två nätter. Väldigt fin strand och det är bara att gå på klipporna så kommer man till nästa strand, och nästa osv. Var inte jättebra väder när jag kom dit så det var inte så smockat på stranden men ändå alltid mycket folk i rörelse. Jag trodde i och för sig att stranden skulle vara längre än den var.
I mitt rum bodde det en väldigt mystisk kvinna. Hon var kanske runt 35-40 och gick runt och skrattade för sig själv hela tiden. Typ om hon och jag är de enda i rummet och jag håller på och fixar med någonting så ligger hon i sin säng och skrattar. Creepy. Det är ganska skönt att hon sover mycket om jag säger så.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

BLANDAT SYDNEY 3

Lite fler blandade bilder från Sydney. Jag har faktiskt sett ovanligt många bröllop här för att vara en storstad, det känns som att dom flesta vill gifta sig typ på stranden? Jag gick förbi en marknad en dag också och det var helt galet! Sjukt mycket folk och alla säljare stog och skrek ut 1 dallah (dollar), var helt slut när jag kom ut därifrån!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Manly Beach, det var kallt och molnigt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

BLANDAT MELBOURNE 1

Under tiden jag var i Melbourne tog jag inte så jättemycket bilder, eller inte så mycket intressanta bilder. Har inga kort från utekvällar eller på mig själv så det kanske blir en del tråkbilder framöver men det är ju nått i alla fall! Stan var väldigt höstig och kall så det var inte så kul. Hade mest med mig sommarkläder så jag blev tvungen att köpa varma kläder (som jag nu med glädje har slängt!).
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Lösgodis! Inte lika gott som svenskt och satans dyrt!
.
.
.
Han var eh..bra..
.
.
.
.
.
Chinatown
.

COLLOROY

Jag och Emma tog en dag (fredag kanske?) bussen norrut (tror jag?) till en strand typ en timme från centrum. Den var väldigt fin och inte mycket människor alls. Och det var sol hör och häpna, såå skönt! Inte så varmt att man ville bada dock, vattnet var ganska kallt.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

BLANDAT SYDNEY 2

Bussystemet i Sydney tyckte jag var ganska komplicerat. Det fanns ingen riktig bra karta där man kunde se vilken buss man skulle ta så man fick gå och fråga hela tiden. Tågen var mycket lättare men dom stannade ju inte på lika många ställen. Busschaufförerna är helt galna! Man var typ rädd när man åkte buss, för det första sitter dom och tvärbromsar hela tiden och sen blir dom irriterade på folk som inte släpper in dom i trafiken så dom bara kör på och väntar på att den andra ska stanna. Var inte så kul att sitta på bussen i rusningstrafik heller, man kom ingenstans!
.
.
Kings Kross
.
.
.
ÄÄntligen sol!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Amen tjeeena
.
.
.
.
.
.
.
.
.

VÄNTAR PÅ BUSSEN

Idag är en drygdag, bara vääänta. Checkade ut imorse och väntar på att min nattbuss ska gå vid sex ikväll. Sen kommer jag sitta på en buss till Sydney i 17 timmar! Kommer dö. Idag har jag bara suttit vid datorn, så jag har i alla fall hunnit ladda upp massa Melbournebilder. Ska i alla fall bli så skööönt att kunna vara barbent igen, har typ varit deprimerad hah. Förresten så verkar det vara lite krångel med blogginläggen, dom hamnar i fel ordning och kommer inte upp på facebook, bara så ni vet!
.
.
.
.

GUIDAD TUR

Första dagen när jag kom till Sydney gick vi till operahuset och en guidad tur som var jättebra. Det var väl inte jätteroligt väder, regnigt och grått. Det gick ganska bra på dagen men sen på kvällen var jag så hiimla kall. Jag gick runt i flipflops, shorts och blöta kläder haha.
Det blir lite konstigt att alla inlägg hamnar så efter i tid men det är ju bättre än ingenting antar jag! Det blir inte lika detaljerat som när jag skriver nästan varje dag men jag orkar inte sitta vid datorn hela tiden när jag reser. Juste, måste bara varna för att det kommer vara ganska många bilder på operahuset framöver heh..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

RSS 2.0