CRISPBREAD

När familjen var i Perth (och jag i Byron) hade dom köpt knäckebröd till mig! MMmm! Åt det på näst godaste sättet med smör, sallad och ost (det godaste är smör med messmör). Kommer leva på knäckebröd ett tag framöver.
.
.
Excited
.
.
.
.
.

MEXICAN MONDAY

Igår var Ninas sista kväll i Australien, saknar henne redan! Kommer bli så konstigt, hon har varit här sen i december! Nu har jag ingen att prata svenska med så att ingen fattar ahah. Det har varit mycket goon och lite sömn den sista veckan, det ska bli skönt att lägga sig tidigt idag!
.
.
Mexican Monday
.
.
.
.
.
Hahah vår kompis
.
.
.
Sverige!

BYRON BAY TORSDAG + FREDAG + LÖRDAG

På torsdagen var det molnigt och regnigt så vi gjorde i princip ingenting på dagen, på kvällen gick vi ut och sen sa jag hejdå till Sanna. På fredag morgon började resan hem, den var kuul. Jag tog först bussen till Brisbane och satt sen och väntade där 12-18 innan jag tog tåget ut till flygplatsen. Gjorde ingenting i ytterligare några timmar och sen försökte jag sova lite.
Det var så himla kallt och inte så jättebekvämt så jag sov inte så bra. Mitt flyg gick 7.30 och halv fem på morgonen får jag ett sms om att mitt flyg är inställt. Åhh blev så less. Som tuur var så flyttade dom mig till ett annat flyg som gick kl 7 så jag behövde inte sitta och vänta där längre i alla fall. Dock blev det massa strul eftersom att vi flög med Jetstar och skulle flyttas till Qantas så vi satt och väntade på att dom skulle få in alla våra uppgifter i deras system. Tiden gick och inget hände, tillslut halv sju fick vi checka in.
Jag var hemma i Cairns vid halv tio, fick en liten chock när jag kom ut. Har inte saknat fuktigheten i alla fall. När jag satt utanför och väntade på att bli hämtad tog jag upp en liten fickspegel men jag hann inte se mig själv i spegeln innan den immade igen!
.
Det var i alla fall en kul resa och skönt att bara få ligga på stranden hela dagen och ha semester. Är dock skönt att komma hem till min stora säng och maten, det blev väl en del nudlar och mest frukt. På dom 5 dagarna åt jag tex 1 kg morötter haha.
.
.
.
.

BYRON BAY ONSDAG

På onsdagen åkte Lauren och Kim, på dagen var jag på stranden med Sanna och Fi. Till lunch blev det en morot och glass med hallon, det var såå gott med hallon, har saknat det! På eftermiddagen gick jag och Sanna tillbaka till stranden och sen lyxade vi till det med trerättersmiddag. Vitlöksbröd och chips till förrätt, havregrynsgröt med socker och utan mjölk (heh) till huvudrätt och glass med hallon till efterrätt. På kvällen gick vi ut och jag briljerade med min danska haha!
.
.
.
.
.
.
SÅÅÅ GOTT!
.
.
.
Sanna
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Någon som var ute och paddlade, jag hade varit rädd för att bli attackerad av en haj
.
.
.
Gröööt
.
.
.
.
.
.
.
Schweizare

BYRON BAY TISDAG

Dagen började med att jag väcktes vid 9 av att någon ville få tag på...ja gissa. Glenda..
På förmiddagen gick jag upp till fyren med Lauren, Kim och vår nya roomie Fi. Det var ganska mycket trappor och uppför..Men det var så himla fint! Och vi såg delfiner! Typ min dröm, var från ganska långt håll men ändå! På eftermiddagen gick vi ner på stranden ett tag och sen träffade jag Sanna som kom på kvällen!
Efter två dagar i solen utan något på huvudet hade jag bränt min hårbotten...aj.
.
.
Fyren i bakgrunden
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Delfiner!
.
.
.
.
.
.
.

BYRON BAY SÖNDAG + MÅNDAG

Resan började ju på söndagen, jag sov i tre timmar och sen tog jag flyg från Cairns till Brisbane 6 på morgonen. Solen höll precis på att gå upp och himlen var alldeles rosa och orange, skitfint! Vet inte varför jag inte tog några kort på det..Jag sov hela flygresan (tog typ 2 eller 3 timmar) och sen tog jag ett tåg från flygplatsen till busstationen. Där väntade jag typ 4 timmar och sen tog jag bussen till Byron Bay.
Resten av kvällen orkade jag inte göra så mycket, gick och lade mig tidigt. Jag bodde i en slags "lägenhet", första natten var det bara jag och två tjejer från Kanada. Vi bodde i ett rum med fyra sängar och sen fanns det ett till rum med dubbelsäng. Tillsammans hade vi ett litet kök, en tv och badrum. Det fanns typ inga bestick så jag satt och åt nudlar med en slev och en tång, funkade ganska bra faktiskt!
.
På måndagen gick jag ner till stranden med Lauren och Kim (mina roomies). Jag provade att surfa för första gången, det var skitkul fast väldigt svårt! Det var ganska höga vågor (om man jämför med Cairns i alla fall hah) och väldigt grunt. På måndagen var första gången jag badade i havet sen i november, ganska sjukt! (Man kan ju inte bada i havet i Cairns just nu.)
På kvällen drog vi till Cheeky Monkeys för att vi hade gratis inträde och mat. Det tog sin lilla tid. Först stog vi utanför och köade i typ en timme och sen fick vi vänta ytterligare 1 1/2 timme på att få vår mat..När vi skulle dra hem började det spööregna och vi blev helt dyngsura även fast vi bodde bara rakt över gatan.
.
.
.
.
.
.
Stranden
.
.
.
Lauren och Kim
.
Det fanns inga lediga bord så vi satte oss med dom här killarna från England. Dom var med i någon frågesport och vann 2 flaskor champagne och massa öl, det var najs haha.

MOT BYRON BAY

Nu drar Märta K på semester! Finally! Ska gå och lägga mig nu och sova typ tre timmar och sen gå upp igen och åka till flygplatsen, planet går 6 på morgonen..Sen kommer jag resa hela dagen och vara framme vid sex på kvällen tror jag.
Vet inte hur mycket jag kommer skriva här, är i alla fall tillbaka hemma på lördag morgon. Hörs!
.
.

GE MÄ EN LITEN MACKA

En liten antibiotikatablett gjorde stoor skillnad. Vaknade upp nästan pigg och första gången på fyra dagar släppte jag in lite solljus i mitt rum och stängde av ac:n. Lite jobbig hosta dock, var bättre med slemhostan för då får man ju ändå upp allt.
Ikväll åkte Nat och barnen till Perth för att hälsa på hennes föräldrar, Matt åker imorgon. Så nu är jag ledig, känns konstigt. Men imorgon ska jag boka ett flyg och dra ner till Byron Bay i helgen, ska bli kuul!
.
Just nu skulle jag vilja ha:
Knäckebröd med..
.
BREGOTT! och..
.
MESSMÖR!
Saknar svensk mat så mycket. Att bara gå och ta sig en liten messmörsmacka, digestive, fil, rostat grovt bröd, svenska blåbär osv osv

BLÄÄ

Börjar bli jävligt trött på att vara sjuk nu. Det gör alltid ont nånstans och värktabletter funkar inte så jättebra. Har tappat rösten, det gör ont att svälja, hela min hals är öm och svullen, har feber, är snorig och har slemhosta. Igår kunde jag inte somna förrän vid halv tre för att jag låg och frös, hostade, hade ont i halsen, var jättesnorig och hade feber. Har haft lite misstankar om att jag fått halsfluss, är ganska säker på att det är det. Dock en värre version av det eftersom mitt immunförsvar inte riktigt är van vid allt här i Australien.
Så ja, mår inte så jättebra. Imorgon kväll är jag ledig typ en vecka och hade tänkt åka iväg till Byron Bay, men det blir inget av imorgon i alla fall. Jag som äääntligen skulle vara lite ledig, ååh blir så less.
Nu har jag i alla fall fått antibiotika så hoppas att det blir bättre snart!
.
.
Orkar inte vara sjuk längre

BILDER LÖRDAG OCH SÖNDAG

Här kommer lite bilder från i lördags och söndags. Hahha det roligaste var lätt den 64-åriga (blev tvungen att fråga) tanten som stog och dansade på ett bord inne på en klubb! hahah..
Jag ligger fortfarande sjuk i min säng..Men nu känns det i alla fall som det är påväg att bli bättre, igår kväll kunde jag inte få fram ett ord och låg med feber och i princip stirrade i taket..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Norskar!
.
.
.
Snart så..

HERLIG DAG

Fyyyyffaaan, tror aldrig jag har haft så här ont i halsen. Till och med värre än studenten. Imorse kunde jag nästan inte ens svälja vatten för att det gjorde så himla ont. Sen har jag världens slemhosta och är snorig. Jag har inte kunnat prata på hela dagen, har inte varit så lätt att kommunicera med Sabrina och Madelaine haha. Kommer äga alla på charader. Sov i alla fall när dom var i skolan och sen åkte jag ner och hämtade dom. Det var lagom jobbigt att bara vara sjuk men det blir ganska mycket värre i 30 grader och hög luftfuktighet..
Och jaja det kanske är lite mitt fel att jag blev så sjuk, kanske inte var så smart att gå ut på lördag och söndag och inte sova så mycket. Men jag har lyckats hålla mig frisk ända tills nu, alla andra i familjen har varit ganska sjuka och operationer hit och dit och sånt.
.
.
Fick i alla fall teckningar
.
.
.


MINA SAKNADE VÄNNER

Igår/idag skypade jag med Julia, Kajsa, Tette och Mickan. Var så konstigt att 4 av 7 i gänget var samlade och att jag inte var där. När jag åkte hit hade jag inte riktigt insett att vi inte skulle ses på så himla länge, har ju träffat dom i princip varje dag innan. Det är så långt kvar tills jag får se dom också! Men i april kommer mamma och pappa! Så jag kommer i alla fall träffa någon hemifrån innan jag åker hem!
Jag saknar att ha någon att dela alla mina upplevelser med här. Även om jag inte ångrar att jag åkte ensam så är det ju mycket roligare att resa med någon.
.
.
Kl 20.32 (11.32 svensk tid). Jag är påväg in till stan för att träffa kompisar och dom är påväg mot stan för shopping.
.
21.24
.
21.29
.
06.02 (21.02 svensk tid). Jag har precis kommit hem och dom är påväg mot krogen.
.
13.02 (04.02 svensk tid). Jag schlappar i min säng och dom har precis kommit hem från krogen.
.
FINASTE:
Jullan
.
Terrace
.
Maja
.
Linda
.
Kajsa
.
Mickovic
.
Älskade Götlaborg
.
.
.
.
.
<3

SJUK

Frukterna verkade inte funka, idag har jag ont i huvet och har slemhosta, trevligt. Det kanske i och för sig inte hjälpte med att ta en powerwalk..Så idag ska jag slappa i sängen med ac. Jobb hela dagen och ikväll..men kommer nog må lite bättre ikväll när jag ska skypa med fyra underbaringar!
.
.

UPDATE

Har inte haft någon lust att skriva något på ett tag och jag har varit irriterad på att Blog Posts inte fungerar, vilket det antagligen fortfarande inte gör, vet ej. Har inte tagit några bilder alls på några dagar heller så har inte haft något att lägga upp. Men nuså!
Tjaa, vad har hänt då? Det har varit härligt väder den här veckan, var vid lagunen igår med Nina, sen har jag mest tränat, badat i vår pool, solat och sovit.
Idag vaknade jag upp och kände mig lite sjuk, känns som det håller på att komma i alla fall. Hade ont i halsen, hostade och var allmänt seg. Så efter jag lämnat barnen satte jag mig i mitt rum med ac, kollade på massa serier och tryckte i mig äpple och kiwi.
Sen blev det lite bättre så jag åkte till Holloways Beach och tog en prommis. Holloways är nog en av mina favoritstränder av dom jag varit på här. Vet inte riktigt varför, dom flesta stränderna ser ganska lika ut haha. Det var sol och skönt och helt öde (som på alla stränder eftersom man inte kan bada).
På eftermiddagen hann jag med en powerwalk på esplanaden också, sköön dag. Älskar fredagar, älskar lediga eftermiddagar. Det är föör varmt att vara ute mitt på dagen om man inte är i vatten. Jag har även hunnit trycka i mig tre till kiwi så jag hoppas att jag inte kommer bli sjuk!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

I'M GONNA FIND YOU A HUSBAND

Har haft fler möten med djur dom senaste dagarna. Det tar aldrig slut haha. Myggorna och andra småkryp gillar mig fortfarande. Igår när jag stog vid lekplatsen på skolan kände jag plötsligt hur något var vid min axel. Min första reaktion var att försöka få bort vad det nu var som var på mig. Flaxade runt lite med armarna och den lilla fågeln som hade satt sig på min axel flög iväg. Det var en liten unge som antagligen hade ramlat ur sitt bo och den flög och satte sig på en liten pojkes hand istället. Ångrar lite att jag viftade så mycket, annars hade jag kunnat ta med mig den hem och ha som husdjur..
Var och handlade mat idag. Först när man kommer in är det såå skönt eftersom det är ac. Sen när man börjar gå bland frysdiskarna börjar man frysa nå jeevulskt. En dryg sak är att dom packar ens mat. Jag hade gjort det myycket bättre. Jag försöker liksom lägga upp varorna på banden i en bra ordning för att hinta lite men sen packar dom ändå jättekonstigt.
Ikväll när jag pratade med Sabrina frågade jag henne vad hon ville göra när hon blev stor. Jag tänkte lite typ vart hon ville bo, jobba med och sånt. Istället svarar hon: I'm gonna find you a husband!
Hahha okej? Det ska bli intressant att se vem hon väljer åt mig!
.
.

PRODUKTIV DAG

Vad jag gjort idag under mina lediga timmar: Sovit, vaknat och ätit lunch och sen sovit.
.
Nu ska jag och dubbelhakorna sova

STORM

Verkar vara lite problem med Blog Posts på facebook så alla inlägg kommer inte upp där, drygt. Inatt har det varit storm, har vaknat upp flera gånger inatt. Det har varit ganska blåsigt hela dagen idag också. Strömmen gick vid nio på morgonen och kom tillbaka vid halv ett. Jag låg inomhus med en bok och vågade inte gå ut haha.
I torsdags skypade jag med mormor och morfar och igår med Julia, kuligt!
.
.
Den här satt på mitt fönster igårkväll
.
Sen kom en till
.
Såhär såg det ut imorse när jag vaknade
.
.
.
.
.

94 %

Var lite trött mitt på dagen (som vanligt) så jag hade precis somnat när Thor väckte mig genom att skälla åt ingenting som vanligt, tack för den. Det har regnat i princip hela dagen, började någon gång vid tolv kanske. Innan det var det så hiimla varmt. Fuktigheten var på 94 %, galet! Så resten av dagen har det varit väldigt skönt och jag har inte svettats alls, ibland är regnet lite bra ändå!
Hade också ett trevligt möte med ett djur idag. Jag tog på mig ett par shorts och ser helt plötsligt hur en spindel hoppar ner från shortsen. Fick lite panik, tur att den inte kröp på mig! Jag försökte slå ihjäl den med en tidning men den hann springa in under sängen, nu har jag ingen aning om vart den är..
.
.

ÖDLAN I LAMPAN

Ödlan i lampan som jag berättade om förut är fortfarande kvar, undrar hur länge den har varit där nu. Idag tog jag i alla fall kort på den så ni kan se, uääh.
Dom senaste dagarna har det varit mycket myggor av någon anledning. Jag HATAR myggor, får panik när det är myggor som flyger runt mig. Det konstiga är att dom är runt mig även fast det är strålande sol, trodde dom hatade sol. Men dom älskar mig, alla myggor älskar mig..
.
.
.
.
.
.

FUKTIGT

Just nu är det så himla fuktigt och svettigt, idag och igår har nog varit bland dom värsta dagarna hittills. Bara att gå ner till skolan som är kanske på 600/700 m gör att man är helt blöt på ryggen. Man går runt hela dagarna och är lite småsvettig och bara man typ gör något litet ansträngande blir man assvettig.
När jag först kom hit var det inte fuktigt alls, första gången jag upptäckte det var någon gång i november. Då var det en aha-känsla men jag trodde aldrig att det skulle bli som det är nu. Jag var i alla fall ute och gick med Thor (=gå sakta eftersom han är liten och har dålig kondition) och strosade mest runt i området. Jag kände mig inte ansträngd alls, men helt plötsligt känner jag att hela min rygg är alldeles blöt av svett.
Fuktigheten gör också att man inte kan lämna mat framme länge, speciellt inte kex, chips eller liknande eftersom det blir alldeles mjukt. Allt är i burkar eller plastpåsar, är nog ingen idé att börja importera knäckebröd buhu.
.
.
Thor ligger ganska ofta under min säng eftersom det är lite svalare där. Det är lite jobbigt när han börjar morra och skälla, speciellt om man inte vet att han är där..
Nu ska jag lyssna på Radio Svenne och spela hjärter på min mobil i en timme!

RSS 2.0